En Sıcak Konular

Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı sona erdi

19 Ekim 2011 19:48 tsi
Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu'na ilişkin değişikliklerin görüşüldüğü Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı'nda taleplerini ilettiklerini ancak yüzde yüz mutabakat sağlanmadığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'nda gerçekleştirilen Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı sona erdi.

Bakan Çelik, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Hakkari'deki terör saldırısına değinerek, ''Bu canileri ve bu cinayeti işleyenleri hep birlikte Türkiye'deki işçi ve işveren konfederasyonları mensupları olarak lanetliyoruz'' dedi.

Terör olayıyla ilgili Üçlü Danışma Kurulu'nu oluşturan tarafların neler yapabileceğini toplantının birinci maddesi olarak görüştüklerini ifade eden Çelik, ''Gerek işveren konfederasyonumuz, gerekse işçi konfederasyonlarımız bu konuda taşın altına elimizi değil, gövdelerini koymaya hazır olduklarını açıkça ifade ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin önüne taş koymaya çalışanların ve ülkemizin başarılarından, gelişmesinden rahatsız olanların bunu başaramayacaklarını ve bunun için bütün sosyal kesimlerin üzerine düşen görevleri yerine getirme konusundaki kararlılığımızı da vurgulamış olduk'' diye konuştu.

Çelik, 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu'ndaki grev yasaklarına ilişkin bir düzenleme yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, ''İşçi ve işveren konfederasyonlarımız yasakların daraltılmasıyla ilgili güzel bir çalışma yaptılar. Bunun içine ne giriyor, ne girmiyor onu taslaktan değerlendirmek daha doğru olur'' dedi.

-Konfederasyon Genel Başkanları-

TİSK Başkanı Tuğrul Kutadgobilig, toplantıya tüm ülkeyi kalbinden sarsan büyük bir terör olayının haberiyle başladıklarını belirterek, Hakkari'deki terör olaydan Türkiye'nin sanayicisinin, işvereninin, işçisinin ve bakanlarının ağır bir şekilde yaralandığını söyledi.

Terörü lanetlediklerini dile getiren Kutadgobilig, teşkilatlarının bunun karşısında tüm güçleriyle dimdik duracağını ve taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Toplantıda Türkiye'nin gelecek 20-30 yılını idare edecek 2821 ve 2822 sayılı kanunları ele aldıklarını ifade eden Kutadgobilig, toplantıda Bakan Çelik'in, tarafların bütün önerilerini dikkate aldığını belirtti.

2821 ve 2822 sayılı kanunların Türkiye'de çalışma hayatının gelişmesine katkıda bulunacağını ve sorunlara çözüm getireceğini anlatan Kutadgobilig, toplantıya katılan tüm taraflara teşekkür etti.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Hakkari'deki terör saldırısının ardından yüreklere ateş düştüğünü söyledi. Önce toplantının ertelenmesinden yana olduğunu ancak bunun hem Türkiye açısından, hem de bu terör olayına katkı sağlayanlar açısından doğru olmadığına inandığını belirten Kumlu, Bakan Çelik'in toplantıyı devam ettirerek, terör olayını lanetlediklerini ancak toplantının devam etmesini söylediğini aktardı.

Kumlu, ''Bu bataklığın bir an evvel kurutulması, teröre destek olanların ve akan kanın durdurulması için ne gerekiyorsa herkesin elinden gelen katkıyı sağlamasını ve yanan yüreklerin acısının dindirilmesi için gerekenin yapılmasını istiyorum'' dedi.

Üçlü Danışma Kurulu toplantısında yıllardır gündemde olan 2821 ve 2822 sayılı yasalara son şeklinin verildiğini dile getiren Kumlu, ''Taleplerin hepsinin karşılanmasının mümkün olmadığını bilerek zaman zaman tartıştık ancak sayın bakan sağolsunlar bu anlaşmayı sağlamak için çaba sarf ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Taleplerimizi ilettik ama yüzde yüz mutabakat sağlamış değiliz'' diye konuştu.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hakkari'deki terör saldırılarını lanetlediklerini belirterek, HAK-İŞ olarak terörizmle mücadele konusunda yapılması gerekenlerle ilgili tüm yetkilileri göreve davet ettiklerini söyledi. Hangi gerekçeyle olursa olsun terörü lanetlediklerini ifade eden Arslan, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

''Bu sorunla mücadele ederken moralimizi bozmadan, tahrik olmadan, teröristlerin oyununa gelmeden, soğukkanlı bir şekilde bu mücadeleyi yapmak gerekiyor'' diyen Arslan, terörizmle mücadele ederken bölge halkını rahatsız edecek düzenlemelerden kaçınmak gerektiğine işaret etti.

Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı'nda 2821 ve 2822 sayılı yasalarda yapılacak değişikliklere ilişkin taraflar arasında yüzde yüz uzlaşma olmadığını dile getiren Arslan, bazı maddelerde tarafların uzlaşamamasının sürecin başarısız olduğu anlamına gelmeyeceğini vurguladı. Yasalarda yapılacak değişikliklerin parlamento aşamasında da görüşüleceğini anlatan Arslan, ''Yüzde yüz uzlaşı yok ama yeterli konsensüs olduğunu düşünüyorum'' ifadesini kullandı.



Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,142 µs