En Sıcak Konular

Faruk Süren ve Efe Önbilgin'e şok

19 Ekim 2011 15:46 tsi
Polisin yaptığı baskından kaçamadılar.

Galatasaray eski Başkanı ve işadamı Faruk Süren ile TNT Genel Müdürü Efe Önbilgin, devam eden davalarını bir suç şebekesi yardımıyla etkilemek suçlamasıyla dün sabah gözaltına alındı. İstanbul’da “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” ve “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren ve TNT Genel Müdürü Efe Önbilgin’in yanı sıra 5 adliye çalışanı, 1 zabıta ve 1 vergi memurunun da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Süren ve Önbilgin’in ev ve bürolarında dün sabah arama yapıldı. Süren ve Önbilgin’in devam eden davaları adliyelerdeki elemanları vasıtası ile etkileyen bir şebeke ile irtibatlı oldukları iddia ediliyor.

BİLGİLER YOK EDİLİYORDU

Efe Önbilgin ve Faruk Süren’in yardım aldığı iddia edilen şebekenin liderinin, kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan Sinan Berberoğlu olduğu öğrenildi. İsmiDanıştay saldırısında da geçen ve Ergenekon mahkemesi tarafından hakkında aramakararı verilen Berberoğlu’nun devam eden davalaramüdahale ederek yargılamayı etkilediği iddia ediliyor. Organize Şube ekiplerinin yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğü çalışmalarda şebekenin çalışma sistemi çözüldü.

Şebeke müdahale edeceği davanın görüldüğü mahkemenin yazı işleri müdürü ya da katibi ile temas kuruyordu. Hakimve savcılarınhaberi olmadan dosyaya müdahalede bulunuluyor, evraklar hasır altı ediliyor ya da dava dosyalarındaki çok önemli belgeler imha ediliyordu. Bu belgeler arasında ise genel olarak tapu daireleriyle yazışmalar, icra bilgileri, vergi dairesi yazışmaları bulunuyordu. Bu sayede savcı ve hakimler davayı etkileyecek çok önemli belgeleri göremeden karar veriyordu.

Şebeke ile bağlantı kurduğu iddia edilen isimlerden Galatasaray eski Başkanı işadamı Faruk Süren’in Sermaye Piyasası Kurulu ile devam eden davasını etkilemeye çalıştığı iddia ediliyor. Süren’- in Şişli Adliyesi’nde devam eden davalarda lehine karar verilmesi için Sinan Berberoğlu ile temas kurduğu belirtiliyor. Berberoğlu ile Süren’in adı daha önce de birlikte anılmıştı.Danıştay saldırısının tutuklu sanıklarındanOsman Yıldırım ifadesinde “Savcı mütalaasında Sinan Berberoğlu’ndan söz ediyor. Evet kendisini tanıyorum,Kentbank’ın sahibi Mustafa Süzer’den alacağım vardı, onun için Sinan Berberoğlu ile görüştüm. Bu kişi Sabah’ın eski sahibi ileGalatasaray’ın eski Başkanı Faruk Süren’in yargıdaki sorunlarını çözüyordu” demişti.

Evindeki aramada uyuşturucu bulundu

Dün sabah saatlerinde başlayan operasyonda Faruk Süren’in evinde ve ofisinde arama yapıldı. Süren’in evinde yapılan aramalar sırasında bir miktar esrar bulununca mahkeme gözaltına alınmasına kararı verdi. Şişli’deki bürosunda gözaltına alınan Süren, polis aracına bindirilirken basın mensuplarının niçin gözaltına alındığı yolundaki sorularına, “Bir şey yok arkadaşlar” karşılığını verdi.

Kumar borcunu sildirdi

Şebekeyi azmettirmekle suçlanan isimlerden TNT Televizyonu Genel Müdürü Efe Önbilgin’in bir galericiye olan kumar borcunu ödememek için çete ile temas kurduğu öne sürülüyor. Şebeke Önbilgin ile temas kurulduktan sonra çalışmalara başladı ve irtibatlı olduğu katipleri kullanarak galerici hakkında dava açılmasını sağladı. Hakkında sahte suç duyuruları ile dava açılan galerici ve Önbilgin şebeke tarafından bir araya getirildi. Şebekenin açılan sahte davaların kapatılması karşılığında Önbilgin’in kumar borcunu sildiği öğrenildi.



Bu haber 917 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs