En Sıcak Konular

Teröristler ikinci kez aynı bölgeden kaçmış

19 Ekim 2011 14:24 tsi
Bitlis-Güroymak karayolu üzerinde düzenlediği ve 5 polis memuru ile 4 sivil olmak üzere toplam 9 kişinin şehit olduğu hain saldırıyı, Bitlis'teki polis okulu saldırısını düzenleyen terörist grubun yaptığı ortaya çıktı.

Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu bahçesini tarayarak bir öğrenciyi şehit eden teröristlerin, polise tuzak kurulan aynı bölgeden kaçtıkları ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK, Bitlis'te son bir ayda ikinci kanlı eylemini dün gerçekleştirdi. Teröristler, yaklaşık bir ay önce Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu'nun bahçesinde öğrencileri taramış, bir polis adayını şehit etmişti. Olayı gerçekleştirdikten sonra geldikleri araçla kaçan teröristlerin izini süren güvenlik güçleri, aracı Güroymak yolunda terk edilmiş halde bulmuştu. Teröristler, aracı terk ederek kırsala kaçtıkları bölgede bu sefer kanlı bir eyleme imza attı.

Bitlis- Güroymak arasında bulunan bölgenin iki tarafı dağlarla kaplı. Bölgenin şehir merkezine yakın olan bölümünde, Tahtalı köyü bulunuyor. Daha ilerisi ise Mutki kırsalına kadar uzanıyor. Doğu bölümü ise Süphan ve Ağrı Dağı'na kadar devam ediyor. Terör örgünün bu bölgeyi özellikle 90'lı yıllarda sık bir şekilde kullandığı biliniyor. 90'lı yıllarda Güroymak'ın batısındaki Mutki ilçesine yakın Mutan Dağları'nda barınan teröristler, güvenlik güçleri ve sivillere yönelik sık sık saldırılar düzenlemişti.

Saldırının gerçekleştiği yer ise terör örgütünün düzenlediği saldırının boyutunu gözler önüne seriyor. Tatvan-Bitlis-Muş karayolunda duble yol çalışması yapılıyor. Yola yeni yapılan bir menfezin altına, konulan bomba Mutan Dağları'nın eteklerinde bulunan teröristler tarafından patlatılmış. Patlamada betonarme olan menfez tamamen çökerken, yolun 100 metrekarelik alanı çökmüş. Karayollarının, saldırının olduğu bölgeyi geçici olarak asfaltla kapladığı dikkat çekti.

Bölgede operasyonların devam ettiği öğrenildi.

Cihan



Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,096 µs