En Sıcak Konular

Bahçeli'yi kim tartaklamak istedi?

8 Haziran 2007 12:38 tsi
Bahçeli'yi kim tartaklamak istedi?

MHP Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayırıcı'nın, Muharrem Şemsek'in arkasında aday gösterilmesinin ve Kayırıcı'nın istifasının perde arkası ne? Yıllar önce Şemsek ile Kayırıcı nerede karşılaştı? Bahçeli'yi tartaklayanların karşısına kim dikildi?

MHP Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayırıcı, Muharrem Şemsek’in birinci sırada aday gösterilmesi üzerine hem milletvekilliği adaylığından çekildi, hem de MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı görevinden istifa etti. Vahit Kayırıcı, 5 Haziran’da, bir grup partili ile birlikte düzenlediği basın toplantısında istifa gerekçelerini açıkladı.

MHP 19. Dönem Çorum Milletvekili Muharrem Şemsek'in Çorum'dan 1. sıradan milletvekili adayı gösterildiğini hatırlatan Kayırıcı, 19 yaşından beri içinde bulunduğu Ülkücü camiada Muharrem Şemsek'le yollarının çok kesiştiğini söyledi.

Şemsek'le aynı listede ve aynı yerde siyaset yapamayacağını ifade eden Vahit Kayırıcı, hem MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı, hem de MHP Çorum Milletvekili 2. sıra adaylığı görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

MHP Çorum Merkez İlçe Başkanı Şükrü Günaydın ile MHP İl ve Merkez İlçe yöneticilerinden Abdullah Aksungur, Ekrem Sinan, Ahmet Kılıç, Hüseyin Buğdaylı, Okan Ergün, Mustafa Türkyılmaz, Ahmet Özçiftçi, Ahmet Kılıç, Akif Hançer, Cengiz Metin, Ertuğrul Onan ve Yalçın Keman görevlerinden ayrıldıklarını bildirdi.

Peki, neydi Vahit Kayırıcı’yı Muharrem Şemsek ile aynı listede gösterildiği için istifa ettiren? Bunun cevabı yıllar öncesinde yatıyor.

12 Eylül sonrasında normalleşme sürecinde siyasi parti kurulmasına izin verildiğinde, Türkeş’in iki gruba görev verdiği söylenir. Bir grup Muharrem Şemsek ve 40 kadar arkadaşı, diğer grup da Devlet Bahçeli ve 21 arkadaşından oluşmaktadır.

İki grup 1986 yılında birbirlerinden habersiz çalışmalara başlarlar. Ancak kısa süre sonra yolları kesişir ve sürtüşme yaşanır. Her iki grup da diğer grubun yanlış yaptığını iddia eder. Bu sürtüşmelerin yaşandığı günlerde, Muharrem Şemsek taraftarı birkaç kişi Devlet Bahçeli’nin yolunu keserek tartaklarlar.

Olayın yaşandığı sırada İstanbul’da bulunan fakülteden öğrencisi Vahit Kayırıcı da dayanamayıp Ankara’ya gelir ve Bahçeli’ye saldıranları bulup saldırının intikamını alır. 21. Dönem MHP milletvekili seçilip Meclise giren ancak parti disiplinine aykırı davranmaktan Bahçeli tarafından partiden ihraç ettirilen Ali Güngör de Vahit Kayırıcı ile birlikte Bahçeli’ye sahip çıkanlar arasındadır.

Bu tartaklanma ve intikam olayını yakından bilenlerden M. Metin Kaplan da Araz Dergisi’nin sitesinde 19 Nisan 2007 tarihinde bu olayı ayrıntılarıyla anlatarak yaşananları doğrular.

İşte Vahit Kayırıcı’yı isyan ettiren de bu. Bahçeli’yi tartaklattığı öne sürülen Muharrem Şemsek’in karşısına geçmesi ve şimdi adeta bunun intikamının alınırcasına Şemsek'in kendisinin önüne konulması...

Siyasette yollar bir gün mutlaka kesişiyor. O zaman da eski hesaplar hatırlanıyor.

İlginç bir adaylık ve kopuş öyküsü.

 cafesiyaset.com




Bu haber 1,831 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs