En Sıcak Konular

Eker: Saldırı demokratikleşmeye sabotaj

19 Ekim 2011 12:29 tsi
Gıda Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, ''PKK saldırısı, demokratikleşmeye, sivilleşmeye, yeni anayasaya sabotaj. Diyarbakırlı, Kürt kökenli biri olarak PKK'ya lanet okuyorum, tutumunu ve eylemlerini nefretle karşılıyorum." dedi.

Ülkenin birlik ve beraberliğine dikkat çeken Bakan Eker, ''Bizim topraklarımız üzerinde birden fazla kültür, inanç, din bir arada 1000 senedir yaşadı. PKK'nın Türkiye'de Türk ve Kürdü birbirine düşünme gayretine alet olmamak lazım. PKK bize rehberlik yapmamalı. Onların amacı ayrımcılığı körüklemek. Diyarbakırlı, Kürt kökenli biri olarak PKK'ya lanet okuyorum, tutumunu ve eylemlerini nefretle karşılıyorum. Amacımız kan dökülmemesidir. Kan dökülen yerde barışı konuşma imkanı olmuyor. PKK Türkiye'de Kürtlerin aleyhine çalışıyor, birilerine taşeronluk yapıyor. Ne zaman Türkiye'de demokratikleşme ve sivilleşme ile ilgili bir takım adımlar atılsa, PKK kendi hesabına veya birilerinin hesabına bu süreci baltalamak ve sabote etmek için bu tür saldırılar yapıyor. 12 Haziran seçimlerinden hemen sonra yeni bir sivil anayasa ile Türkiye'de Kürt sorunu dahil bütün meselelerin çözümü ile ilgili adımlar atılmışken, bu konuda hükümet en üst düzeyde kararlılığını ortaya koymuşken hemen arkasından gelen saldırılar bu süreci baltalamak değil de nedir? Bu sabotaj değil de nedir? Bunda Anayasa da dahildir." ifadelerini kullandı.

Hükümet olarak, terör örgütüyle gerektiği gibi mücadele ettiklerini belirten Bakan Eker, şöyle devam etti: ''Ana muhalefettekiler iktidardayken PKK ile mücadele diye faili meçhullere seyirci kaldılar Ana muhalefetin iktidar olduğu 91-95 yılları var. En çok sivil insanın öldüğü, devletin de PKK ile mücadele edeceğiz adı altında olaylara seyirci kaldığı bir süreç yaşandı. O defterleri çıkarır da konuşursak iş farklı boyuta uzanır. Bütün o zihniyetin temsilcilerinin aslında geçmişte yaptıkları hatalarla bu buraya geldi. Zamanında PKK'ya seyirci kalanlar, şimdi bizi suçlamasınlar. 12 Eylül öncesinde bir çok sol örgütün çökertildi sadece PKK çökertilmedi. Silahlı eğitim kampı kurdular. Neden seyirci kalındı o zaman? O gün buna bir şey demeyenler, gelip de PKK'nın bu tür saldırıları yapmasına hükümet şöyle sebep oldu, böyle demokratik açılım dedi demesinler. Bizim yüreğimiz yanıyor. Biz terör örgütüyle gerektiği gibi mücadele ediyoruz. Türkiye'yi sivilleştireceğiz, PKK terör örgütü ile de gereken mücadeleyi vereceğiz."

cihan



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,833 µs