En Sıcak Konular

Devletin zirvesinden tepkiler

19 Ekim 2011 11:36 tsi
Hakkari Çukurca'da düzenlenen ve 26 mehmetçiğin şehit olduğu hain saldırılar devletin zirvesini ayağa kaldırdı.

ARINÇ: BU ACILARA SON VERECEĞİZ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısına ilişkin ''Bu acıları yaşatanları Allah en kısa sürede helak etsin. Tüm imkanları kullanarak bu acılara son vereceğiz'' dedi.

SUAT KILIÇ DA TEPKİ GÖSTERDİ

Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde meydana gelen saldırının ardından ilk tepki Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova'da teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu 26 güvenlik görevlisinin şehit olmasıyla ilgili twitter'da tepkisini dile getirdi.

İşte Kılıç'ın yazdıkları:

"26 şehidimize Allah'tan rahmet, yüreği yangın yerine dönen ailelerine sabır ve başsağlığı dilerim... İsrail'in hukuksuzluğuna, süper güçlerin kaygısızlığına, BM'nin sahteci tutumlarına başkaldıran Türkiye'yi yıldıramayacaklar!"

CEMİL ÇİÇEK'TEN İLK TEPKİ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ''Acılarımız ne kadar büyük olursa olsun, onu içimize gömeceğiz, bağrımıza taş basacağız. Bu olaylar ne kadar yürek yakıcı olursa olsun, gelişen şartlar ne kadar bu çalışmamızı zorlaştırırsa zorlaştırsın, girdiğimiz bu yoldan dönmek yok'' dedi.

Çiçek, ''Meclis başkanı sıfatı ve komisyon üyeleri olarak bu çalışmayı birlikte yürütmek hepimiz için büyük bir onurdur diye bu konuşmaya başlamak istemiştim, öyle yazdım. Ancak yaşadığımız üzücü olaylar, yaşadığımız sıkıntılar ve acılar maalesef, bu sevincimizi büyük ölçüde gölgeledi. Bu sevincimizin yerine derin bir acıyı ikame etti. Demokrasi kültürümüzü derinleştireceğine, çağdaş Türkiye'nin siyasal ve toplumsal zeminini güçlendireceğine inandığımız yeni bir anayasa için birlikte yola çıkıyoruz. Böyle ifade etmiştim. Ama bu yoldan dönmek de yok. Acılarımız ne kadar büyük olursa olsun, onu içimize gömeceğiz, bağrımıza taş basacağız. Bu olaylar ne kadar yürek yakıcı olursa olsun, gelişen şartlar ne kadar bu çalışmamızı zorlaştırırsa zorlaştırsın, girdiğimiz bu yoldan dönmek de yok.

Onun için soğukkanlılıkla, sağduyu ile ve sorumluluk duygusu içerisinde, hukuk ve demokrasi içerisinde kalarak, üzerimize düşeni yapma gayreti içerisinde olacağız. Yeni anayasa için işe başlarken, bir taraftan bu olayları telin ettiğimizi burada ifade edeceğiz. Ama öbür taraftan da milletimizin beklentisi olan yeni anayasayı topluma kazandırabilmek için yoğun bir çabanın gayretin içerisinde inanıyorum ki birlikte olacağız.'' diye konuştu.

DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Davutoğlu: ''Gerçekten üzücü bir olay. Aziz milletimiz, bu saldırıları yapanları mutlaka en şiddetli şekilde cezalandıracaklardır''

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terörist saldırıya ilişkin, ''Gerçekten üzücü bir olay. Aziz milletimiz, bu saldırıları yapanları mutlaka en şiddetli şekilde cezalandıracaklardır'' dedi.

Davutoğlu, Konya'daki terörist saldırı sebebiyle Konya'daki programlarını iptal ettiğini belirterek, ''Gerçekten üzücü bir olay. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Konya'daki programlarımızı iptal ettik. Ankara'ya geçiyorum. Aziz milletimiz, bu saldırıları yapanları mutlaka en şiddetli şekilde cezalandırılacaklardır'' diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'DEN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen terör saldırısına ilişkin, ''Şunu kimse unutmamalıdır ki; bize bu acıyı çektirenler, misliyle çekeceklerdir. Devletimizi bu saldırılarla sarstıklarını zannedenler, hizaya getireceklerini zannedenler, göreceklerdir ki bu saldırıların intikamı çok büyük olacaktır ve misliyle de alınacaktır'' dedi.

BAKAN EROĞLU: MAALESEF TERÖR ÇOK AZITTI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çukurca'daki hain saldırıya ilişkin, ''Milletimizin başı sağolsun. Maalesef terör örgütü çok azıttı'' dedi.

Karayolu ile Isparta'ya giden Eroğlu, Afyonkarahisar'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Eroğlu, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıya ilişkin ''Milletimizin başı sağ olsun. Millet olarak çok üzüldük. Biz de şu anda şoktayız. Ben de biraz önce duydum. Milletimizin başı sağolsun, maalesef terör örgütü çok azıttı. Şehit ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize de Allah rahmet eylesin'' dedi.

 (AA)



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,062 µs