iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Bu nasıl oldu?

19 Ekim 2011 10:27 tsi
Bu nasıl oldu? Zamanlaması, nasılı, niçini kadar cevap da konuşulmalı... iyibilgi Ankara

Hakkari-Çukurca-Kekliktepe’da dün sabaha karşı 01’de başlayan ve sabah saatlarine kadar sürdüğü iddia edilen terör saldırısı, “doğrulanmamış bilgilere göre” 24 askerimiz hayatını kaybetti ve 10-18 yaralımız bulunuyor.

Kimi kaynaklara göre çatışma hala sürüyor ve hem yoğun top atışları hem de hava kuvvetleri birimleri operasyon bölgesini kaplamış durumda.

Bu saldırının nasılı, niçini, zamanlaması üzerine ilk bakışları da oluşturmak gerekiyor. Saldırının zamanlamasına ilişkin en belirgin işaret, Cumhurbaşkanı Gül’ün bölgeye yaptığı, en uç noktalara kadar gittiği, kaldığı, izlenimlerin de tüm basın organlarında sunulduğu bir anda gerçekleşiyor olması.

Nasıl’a ilişkin bir başka nokta çok kalabalık bir grubun bu saldırıyı gerçekleştirmiş olması. Çatışmaların uzun sürdüğü düşünüldüğünde terör örgütünün ağır kayıplar verdiği varsayılabilir. Ancak bu zamanla ortaya çıkacak bir bilgi. Keza, kısa süre önce bu bölgede büyük bir operasyonun yapıldığı da anımsanması gereken bir başka not.

Çukurca ilçe merkezindeki polis ve jandarma birimleriyle, ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Kekliktepe bölgesindeki askeri birliğe saldırı ağır silahlarla yapıldı.  Ki, çok sayıda noktaya saldırı yapılmasının ardında da bu yatıyor…

Tüm güvenlik unsurlarına aynı anda saldırı yapılması, birbirlerinin yardımına gidilmesinin engellenmesi amacını taşıyor.

Ve nihayet şu nokta da zamanlama gerekçelerine eklenmeli. Türkiye’nin bir kara operasyonuna hazırlandığı ama öte yandan da Kuzey Irak’tan ve ilgili odaklardan, “hallederiz, biz konuşuruz, operasyonla olmaz” türünden bir takım oyalama, ayak sürüme hamlelerinin yapılması noktasında saldırının yaşanması.

Henüz terörist saldırıya ilişkin bilgiler çok taze ve daha fazla bilgiye ihtiyaç bulunuyor. Ama ilk bakışın getirdikleri bunlar.

Nihayet, bölgeden sınır ötesi bir operasyonun ilk işaretleri gelmekte ve Cumhurbaşkanı Gül'ün, "yataklık edenler de" ifadesi özenle izlenmeli.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,503 µs