En Sıcak Konular

Rektöre ‘Sahteciliği örtbas’ suçlaması

19 Ekim 2011 09:47 tsi
Düzce Üniversitesi Hastanesi’nin eski başhekimi, Rektör Funda Şerifoğlu’nu dolandırıcılığı örtbas etmek ve usülsüz ödeme yapmakla suçladı.

Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, üniversite hastanesinin eski başhekimi tarafından evrakta sahtecilik yoluyla yapılan nitelikli dolandırıcılığını örtbas etmekle suçlandı. Düzce Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi eski Başhekimi Bünyamin Dikici, üniversitedeki usulsüzlük iddiaları ile ilgili olarak savcıya ifade verdi. Rektör Şerifoğlu’nu 2 olayda ‘görevi kötüye kullan-makla’ suçladı. Dikici, başhekimliğini yaptığı hastanenin müdürü Yusuf Ziya Met’in hastanede tedavi görüyormuş gibi gösterilerek sahte evraklarla 21 gün izinli sayıldığını iddia etti.

ÇALIŞMADAN PARA ALDI


Fizik Tedavi Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu’nun, Met’in yatışını yaptığını ancak hiçbir tedavi işlemi yapılmadan evine gönderdiğini anlatan Dikici, kliniğin evrak, epikriz ve SGK faturalarının da ‘Bir gün yatmış 21 gün izinli gösterilmiştir’ şeklinde düzenlendiğini söyledi. Usulsüzlüğü araştırmakla görevlendirilen Prof. Dr. Murat Tunç’un ise evrak ve tanık ifadelerini yok sayarak olayın üzerini kapattığını savunan Dikici ifadesinde, “Sahte evrak düzenleyen hastane müdürü, yatmadığı hastanede yatmış gibi imza atan Met, incelemeyi gereği gibi yapmayan Prof. Tunç ve olayı soruşturmayarak suçun üzerinin örtülmesini sağlayan Rektör Funda Şerifoğlu hakkında gereğinin yapılmasını talep ediyorum” dedi. Dikici, Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu’na ikinci suçlamayı da aynı hastanede Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Doç Dr. Öner Abidin Balbay’la ilgili olarak yöneltti. 18 Mayıs 2011’de başhekim yardımcılığından istifa eden Balbay için rektörlüğün 58 gün sonra ‘İstifa kabul edilmemiştir’ yanıtı verdiğini belirten Dikici, 58 gün boyunca istifa ettiği için klinik görevini yerine getirmeyen Balbay’a rektörlük tarafından yaklaşık 10 bin 500 lira döner sermayeden usulsüz ödeme yapıldığını öne sürdü.

Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu BUGÜN’e yaptığı yazılı açıklamada, iddiaları kabul etmedi. Şerifoğlu, Yusuf Ziya Met’in resmi yatış işleminin hukuki olarak yapıldığını, Balbay’a döner sermayeden yapılan ödemelerin de yasalara uygun olduğunu belirtti.
 

Bu haber 795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,744 µs