En Sıcak Konular

Türkiye araya girdi

8 Haziran 2007 09:06 tsi
Türkiye araya girdi Son günlerde özellikle uluslararası basında çıkan "İsrail-Suriye gerginliği had safhada" haberlerine yeni bir boyut eklendi. The Guardian gazetesi, Suriye ile İsrail'in Türkiye’nin arabulucuğunda gizli görüşmeler yürüttüğünü yazdı.

İsrail ile Suriye 40 yıl sonra barışıyor mu?

Mısır ve Ürdünle geçtiğimiz yıllarda barış anlaşması imzalayan İsrail hükümeti Ortadoğu’da yeni bir barış için daha düğmeye bastı. 1967’den beri fiilen savaş durumunda olan Suriye ile İsrail arasında barış sağlanması için her iki taraf da girişim başlattı. Daha önce İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi Türkiye’nin arabuluculuğunda 2004’ten itibaren iki taraf arasında gizli barış görüşmeleri gerekçekleştiğini bildirmişti, dün de Guardian gazetesi bu yeni barış umudunun arkasında Türkiye’nin arabuluculuğu olabileceğini yazdı. İsrail Başbakanı Ehud Olmert, önceki gün yaptığı açıklamada Suriye ile savaş istemediklerini, barış arayışında olduklarını belirtti.

İsrail Başbakanlığından yapılan açıklamada, Olmert’in barış isteğini çeşitli diplomatik kanallar aracılığıyla Şam’a ilettiği kaydedildi. Suriye de bu açıklamanın hemen ardından İsrail ile yeniden barış görüşmelerine başlamak istediğini açıkladı. Adının açıklanmasını istemeyen bir Suriyeli yetkili, “Tavrımız aynı. Barış müzakerelerine yeniden başlamaya hazırız, barış için harekete geçmek istiyoruz. İsrail’in açıklamalarını yakından takip ediyoruz” dedi. Suriye ile İsrail arasındaki başlayan barış görüşmeleri, İsrail işgali altında bulunan ve BM kararına rağmen iade edilmeyen Golan Tepeleri meselesi yüzünden 2000’de tıkanmıştı.

Vatan



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,608 µs