En Sıcak Konular

Günay'a fahri doktora verilmesi iki kez oylandı

16 Ekim 2011 13:59 tsi
Akdeniz Üniversitesi Senatosu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a fahri doktora unvanı verme kararı aldı.

Senato üyelerinin oy birliğiyle alınan karar iki kez oylandı. İkinci kez oylama yapılmasına iki profesörün çekincesi yol açtı.

Profesörler, 'ucube heykel' tartışmalarını hatırlatarak üniversitenin yıpratılmasından endişe ettiklerini dile getirdi. Buna rağmen her iki hoca kararla ilgili olumlu oy kullandı.

Akdeniz Üniversitesi(AÜ)'nin son senato toplantısı 14 Ekim 2011 Cuma günü yapıldı. Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Antalya'da bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a ev sahipliği yaptığı için toplantıya yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Certel başkanlık etti. Toplantıda, Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı olan Prof. Burhan Varkılıç'ın, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a fahri doktora unvanı verilmesi yönündeki teklifi ele alındı.

Ertuğrul Günay'a fahri doktora verilmesi önerisi için iki oylama yapıldı. Oy birliğiyle alınan ilk kararın ardından senato üyeleri Prof. Ali Koca ile Prof. Mehmet Tutaş çekincelerini dile getirdi. 'Ucube heykel' tartışmalarını hatırlatan iki hoca, Günay'ın o dönem sergilediği tavrı hatırlattı. Günay'a bu unvanın verilmesinin eleştiri alabileceğini ve üniversitenin yıpranabileceğini savunan iki hocanın itirazı üzerine toplantıyı yöneten Muharrem Certel, kararı geri çekme önerisinde bulundu. Ancak diğer üyelerin bunun gerekli olmadığını ifade etmesi üzerine karar ikinci kez oylandı. Karar, ilk oylamadaki gibi oy birliğiyle alındı.

Toplantıda yaşananları anlatan AÜ Rektör Yardımcısı Muharrem Certel, "Ucube heykel' meselesinden dolayı, 'heykel yıktıran bakan olarak eleştiri almayalım' dendi. Art niyetle söylemediler. 'Üniversite eleştirilebilir. Heykel yıktıran kültür bakanına doktora veriliyor diye eleştirebilir' düşüncesini ifade ettiler. Kimse açıktan muhalefet etmedi. İstiyorsanız geri çekelim. Olgunlaşmadığını düşünüyorsanız, olgunlaştıralım dedim. İlk oylamadan sonra negatif görüş bildirilince fikri değişenler olmuştur diye 'geri çekebilirim, her şey açık' dedim. Onun üzerine 'oyla hocam' dendi. Tekrar oyladım. İkinci kez oyladım ve oy birliğiyle geçti. İki oylamada da kimse muhalif oy kullanmadı." diye konuştu.

Rektör İsrafil Kurtcephe, Ertuğrul Günay'a fahri doktora unvanı verilmesi fikrinin Burhan Varkıvanç'ın önerisi olduğunu belirterek, gerekçelerini şu sözlerle ifade etti: "Biz de Antalya'ya, Antalya'daki kültürel eserlere, kültürel faaliyetlere ve bakanlık süresindeki yaptığı etkinliklere bakarak böyle bir unvanı fazlasıyla hak ettiği kanaatiyle senatonun gündemine getirdik. Senato da oy birliğiyle böyle bir karar aldı."

cihan



Bu haber 868 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,666 µs