En Sıcak Konular

Memura zam yüzde 10’u bulabilir

16 Ekim 2011 10:11 tsi
Önümüzdeki yıl için büyümede vites düşürüp mali disiplini öne çıkaran ekonomi yönetimi memura "düşük zam" senaryosu hazırlasa da düşük maaşlılara ek ödemelerle zam oranı yüzde 10'u bulacak.

Bugün'ün 3 yıllık Orta Vadeli Plan (OVP) ve 2011 bütçe gerçekleşmeleri üzerinden yaptığı hesaplamalara göre, önümüzdeki yıl bütçesine memur maaş zamları için sadece 7 milyar 700 milyon liralık ilave kaynak konuldu. Bu ödenek tutarı, bu yılın bütçesinde zamlar için ayrılan kaynaktan yaklaşık 2,3 milyar lira daha az.

Yüzde 3+3 pazarlığı

Memura ayrılan zam ödeneğinin düşmesinde, enflasyonun gelecek yıl gerileyeceği varsayımı etkili oldu. Bu yılı yüzde 7,8'le kapatması beklenen enflasyonun gelecek yılın sonunda yüzde 5,2 olacağı tahminine yer verildi. Enflasyondaki gerilemeye paralel olarak da zam hesabı düşük tutuldu. Buna göre, ayrılan ödenek dikkate alındığında ekonomi yönetiminin memur sendikalarıyla oturacağı zam pazarlığı masasına 2012 için yüzde 3 artı 3 zam önerisini sunması bekleniyor. Zammın dışında düşük maaşlı memura yapılacak ek ödemelerle birlikte yaklaşık yüzde 4 civarında bir zam daha imkanı bulunuyor. Böylece önümüzdeki yıl memura yapılacak kümülatif zam oranı yüzde 9-10 düzeyini bulacak. 2011'de yapılan kümülatif zam ise yüzde 13,7'ye ulaşmıştı.

Memura bu yıl enflasyon farkı da çıkmayacak. Bu yıl enflasyonun tahmin edildiği gibi yüzde 7,8 olarak gerçekleşmesi halinde yüzde 4 artı 4 zam alan memurun enflasyon farkı hakkı doğmayacak. Ancak enflasyonun yüzde 8,1'in üzerinde gerçekleşmesi halinde memur gelecek yıl fark alabilecek.

bugün
 

Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,640 µs