En Sıcak Konular

Wall Street İsyanı Times'a sıçradı

16 Ekim 2011 09:53 tsi
Wall Street İsyanı Times'a sıçradı New York'ta finans merkezi olarak bilinen Wall Street'i, ülkedeki gelir dağılımı dengesizliğini, işsizliği ve ekonomik politikaları protesto eden binlerce gösterici, Times Meydanı'na akın etti.

17 Eylül'den bu yana Wall Street'in hemen yanındaki Zuccotti Park'a kamp kuran ''Wall Street'i İşgal Et'' adlı sivil girişim tarafından düzenlenen protestolar tüm gün sürdü. Wall Street semtinde Chase bankası başta olmak üzere çeşitli banka şubelerinin önüne gidip bankaları protesto eden gruplar, daha sonra Washington Square Park'a uzun bir yürüyüş yaptılar.

Bu arada Citibank'ın bir şubesi önünde toplanan protestoculardan 24'ünün kaldırımı bloke etmekten gözaltına alındığı öğrenildi. Protestocular, New Yorklulardan Chase Bank'taki hesaplarını kapatmalarını da istediler. Protestocular, 2008 krizin ardından 94,7 milyar dolarlık yardım alan bankanın, bunun ardından 14 bin çalışanını işten çıkardığını belirttiler.

Washington Square Park'ta da uzun süre protestolarını sürdüren gruplar, buradan Times Meydanı'na geldiler. Zuccotti Parkı'nda kalan diğer protestocular da yine Times Meydanı'na yürüyerek geldiler. Protestocular, kentin en turistik bölgesi olan Times Meydanı'nda yaklaşık 4,5 saat boyunca slogan attılar.

Zaman zaman renkli görüntülerin de yaşandığı protesto gösterisi sırasında protestocular, ellerindeki pankartları sallayarak ''Biz toplumun yüzde 99'uyuz, polis de Öyle'', ''Bankalar kurtarıldı, biz satıldık'', ''Demokrasi buna benzer'', ''Tüm gün, tüm hafta, tüm kış, tüm bahar Wall Street'i işgal et'', ''Bu meydan, bu sokaklar kimin: Bizim'' ''Bütçe açığı nasıl kapatılır: Zengini vergilendir, savaşları bitir'', ''Bankaları denetleyin'', ''Bütün dünya bizi izliyor'' gibi sloganlar attılar.

Sloganlar atarken protestocular zaman zaman ıslıklar ve alkışlarla seslerini iyice yükselttiler. Times Meydanı'na akın eden turistler ve Broadway şovlarını izlemeye gelenler de adeta bir parti havasında geçen protestoya alkışlarla destek verdiler, protestocuların da sürekli resimlerini çektiler.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı Times Meydanı'nda bir ara gerginlik yaşandı ve protesto bittiğinde 42 kişinin meydanda gözaltına alındığı, kentte tüm gün süren gösterilerde ise 70'in üzerinde kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

aa

Bu haber 836 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,629 µs