En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun muhalefet stratejisi

16 Ekim 2011 09:16 tsi
Kılıçdaroğlu'nun muhalefet stratejisi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti içi muhalefetin kurultay girişimini önlemek için ‘sessiz ve derin’ bir strateji uyguluyor.

CHP lideri, SHP geleneğinden gelen örgütten sorumlu yardımcısı Nihat Matkap’ın ekibini güçlendirdi. Nihat Matkap’ın A takımındaki isimler Ankara, İstanbul ve İzmir örgütüyle ilişkili. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir yandan anayasa çalışmaları ile ilgili parti politikasını netleştirmeye çalışırken, bir yandan da örgütü toparlamaya dönük sessiz ancak ciddi adımlar atıyor. SHP geleneğinden gelen Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ın yeni danışman kadrosu, CHP kulislerinde, parti içi muhalefetin kurultay hamlesine ve yerel seçimlere yönelik hazırlık olarak algılandı.

İKİ ÇALIŞMA GRUBU

CHP’de, hafta içi iki önemli çalışma grubu oluşturuldu. Parti tüzüğünün 39. maddesinin kendisine verdiği yetki kapsamındaKılıçdaroğlu, SHP geleneğinden gelen örgütten sorumlu Matkap’ın ekibini güçlendirdi.Kılıçdaroğlu, Ankara Milletvekili Levent Gök, Artvin eski Milletvekili Metin Arifağaoğlu, PartiMeclisi (PM) üyesi Levent Eyipişiren, Tahsin Tarhan ve Özgün Ökmen’iMatkap’a danışman olarak atadı.

Gök, Ankara, Arifağaoğlu, Karadeniz, Eyipişiren İzmir, Tahsin Tarhan ise, İstanbul örgütlenmesi ile yakın ilişkili. Kılıçdaroğlu’nun kurultaya en çok delege gönderen Ankara, İstanbul ve İzmir’e yönelik bu yapılanması dikkat çekici bulundu. Matkap’ın yeni danışman kadrosu, CHP kulislerinde, parti içimuhalefetin kurultay hamlesine ve yerel seçimlere yönelik hazırlık olarak algılandı.

“BİRLİK” MESAJI


Bu arada Matkap’ın ‘A takımında’ yer alan Ankara Milletvekili Levent Gök, atamanın tüzük kapsamında gerçekleştiğini savundu. Gök, “Partinin birlik ve beraberliği için çalışacağız. Ayrıca ve elbette partisi içinçalışan herkes partide yer bulmalı. Partinin çalışma düzeni vardır. Partililer her dönem yardımcı olmak durumundadır. Eskiden genel sekreter yardımcıları vardı. Şu andaki örgütten sorumlu genel başkan yardımcılığı genel sekreterlikmakamına denk geliyor. Ancak onun yardımcısı yoktu. Yeni görevlendirilen bu ekip,Matkap’ın çalışmalarında katkı sağlayacak” dedi.

KARAYALÇIN'LA YENİDEN

Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile Yerel Yönetimler Üst Komisyonu kuruldu. Komisyon, Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın başkanlığında çalışacak. Komisyonun dikkat çeken isimleri, Ankara İl Başkanlığı için de adı geçen Murat Karayalçın ile PMüyesi Ercan Karakaş oldu. Anlamlı bulunan diğer isimler de şunlar: Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ veMuğla Milletvekili Ömer Süha Aldan.

‘Ahlak kırıntısı varsa istifa eder’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a yönelik tepkisini sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, Atalay’ın istifa etmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Karaman’da partililere hitaben yaptığı konuşmada “Köstebek konumunda olan kişinin o koltukta oturmaması lazım. insanda ahlak kırıntısı varsa, bu kadar olaydan sonra o koltukta oturmaz.

O koltukta oturduğunuz zaman siyaseti kirletirsiniz. Ben açıklıyorum her şeyi, televizyon televizyon geziyor, ‘Külliyen yalan’ diyor. Ben buradan söylüyorum, külliyen doğru. Neresi yalan? Senin koruma müdürün telefon etti mi, etti. Yalan mı, hayır. Saniyesini bile veriyorum. Adam gidiyor, savcılıkta ifade veriyor, ‘evet’ diyor, ‘Arama yapılacağını bize söylediler.’ O da mı yalan, o da doğru. Neresi yalan?” ifadelerini kullandı.

Terör sorununa da temas eden CHP lideri, iktidarın çözüm üretmesini istedi. Bu konuda her türlü öneriye destek vereceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Terör tek başına bir siyasi partinin çözebileceği bir olay olmaktan çıkmıştır. Terör bir iktidarın sorunu olmaktan da çıkmış, terör Türkiye’nin sorunu. Bütün siyasi partilerin terörü sonlandırmak için ortak çaba harcaması lazım” dedi.

bugün


Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,331 µs