En Sıcak Konular

KCK, BDP'nin puanını düşürdü

16 Ekim 2011 09:13 tsi
KCK, BDP'nin puanını düşürdü KCK'nın terör örgütü PKK'yı 'silahlı güç' tanımlamasıyla konumlandırdığı 'gizli devlet' yapılanmasında Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) puanını düşürdüğü ortaya çıktı.


KCK, Türkiye yapılanmasında BDP'nin puanını düşürdü. KCK Türkiye Meclisi üyelerinin geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirdiği toplantıda alınan "Örgütün yönetici kadrosunun yüzde 70-80'ini oluşturan BDP'lilerin oranını yüzde 40'a çekelim" kararı, teknik takibe takıldı.

KCK'nın terör örgütü PKK'yı 'silahlı güç' tanımlamasıyla konumlandırdığı 'gizli devlet' yapılanmasında Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) puanını düşürdüğü ortaya çıktı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün teknik takibe aldığı KCK Türkiye Meclisi (KCK/TM) üyeleri, geçtiğimiz haziran ayında yaptıkları toplantıda "Örgütte yönetici düzeyinde bulunan BDP'lilerin oranını yüzde 40'a çekelim" kararı aldı.

TOPLANTI BDP İL BİNASINDA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında KCK/TM üyelerini teknik ve fiziki takibe aldı. Şiddetten kaçakçılığa, haraç toplamaktan gösteri düzenlemeye kadar KCK'nın Türkiye'de yürüttüğü bütün faaliyetlere Kandil'den gelen emirler doğrultusunda karar veren KCK/TM üyelerinin 2011 yılı içerisinde BDP İstanbul İl binasında yaptığı toplantılar da teknik takibe takıldı.

PARTİ YÖNETİMDEN DÜŞTÜ

KCK/TM üyelerinin 29 Haziran 2011 günü örgütün sözde İstanbul yöneticileriyle birlikte yaptığı toplantı da teknik takibe takıldı. BDP'nin İstanbul İl Başkanlığı binasında yapılan toplantıda, örgüt yöneticileri, ilginç bir karar aldı. KCK/TM, bünyesinde 'yönetici' olarak görevlendirdiği BDP'lilerin yarısını kızağa çekti. Karar, emniyet tutanaklarına şu ifadelerle geçti: "KCK/TM İstanbul yapılanması içerisinde yüzde 70-80 düzeyinde BDP yöneticisinin bulunduğu... Fakat KCK/TM İstanbul yapılanması, örgüt içerisinde yönetici düzeyinde bulunan BDP'lilerin oranını yüzde 40'a kadar azaltma kararı almıştır."

'Üçüncü halka siyasal partidir'

Emniyet istihbarat raporlarındaki "Öcalan'ın yeni KCK vizyonu" bölümü, BDP'nin KCK şemasındaki konumuna ışık tutuyor. Siyasetin farklı bir statüde örgütlenmeye gitmesi gerektiğini ifade eden Abdullah Öcalan, KCK vizyonunu 3 madde halinde şöyle sıralıyor:

1- Bunun için dernekler ve sivil toplum kuruluşları inisiyatifleri şeklinde örgütlenmeler olabilir.

2- DTK'nın merkezi Amed'dedir. İçinde Kürtler elbette olur. Ama başkaları da olur. DTK, pek çok alanda siyasetten ekonomiye, spordan sanata, kültüre kadar her alanda, başta kadın ve gençlik olmak üzere halkın içinde olurlar. İstanbul'da DTK'nın içinde yer alanlar olabilir. Ama bunlar Diyarbakır'a, Amed'e bağlıdır. İkinci halka DTK'dır.

3- Üçüncü halka siyasal partidir.


KCK - PKK ilişkisi deşifre oldu


Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nın internet sitesinde dün yayımlanan bir çatışma haberi, KCK'nın sözde devlet şemasında PKK'nın silahlı güç olarak konumlandırıldığı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. 'Kato'da 2, hava saldırılarında 1 gerilla hayatını kaybetti' başlıklı haberde, öldürülen teröristlerin özgeçmişlerine yer verildi. Özgeçmişlerde teröristlerin KCK yapılanmasında üstlendikleri görevler anlatıldı.

YÜRÜTME KONSEYİ ÜYESİ

Fırat Haber Ajansı, TSK'nın 5 Ekim'de Kato Dağı'nda gerçekleştirdiği operasyon sırasında öldürülen teröristlerle ilgili haberi dün internet sitesinden duyurdu. Öldürülen teröristlerin özgeçmişi, PKK'nın KCK yapılanmasındaki konumunu bir kez daha ortaya koydu. Haberde, 'Baz Mordem' kod adlı terörist Emrah Bayer için kullanılan şu ifadeler dikkat çekti: "Uluslararası komplo ve hareketimize dönük parçalama planlarıyla geliştirilen tasfiyecilik dönemlerinde Baz arkadaşımız özellikle Kürdistan'da 'Gençlik Hareketi'nin sorumluluğunu üstlenerek KCK Yürütme Konseyi'nde de yer almıştır."

yenişafak

Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,453 µs