En Sıcak Konular

Karavana yedi karargâhta uyudu

16 Ekim 2011 09:08 tsi
Karavana yedi karargâhta uyudu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, moral vermek amacıyla terörle mücadele eden profesyonel birlikleri ziyareti dün de devam etti.

PKK ile mücadele eden askerlere moral vermek için Güneydoğu'ya giden Cumhurbaşkanı Gül, erlerle kuru fasulye pilav yedi, komandolarla uyudu, sancak törenine katılıp, şehit yakınlarıyla ilgilendi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, moral vermek amacıyla terörle mücadele eden profesyonel birlikleri ziyareti dün de devam etti. Önceki gün sürpriz bir şekilde Hakkâri Yüksekova'ya giden Gül'ün ziyaretiyle ilgili fotoğraflar Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yayınlandı. Yüksekova 3'üncü Taktik Tümen Komutanlığı'nda Gül'ü karşılayan komutanlar arasında, eski Başyaveri Tuğgeneral Metin Özbek de vardı. Gül'e ziyaretlerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ile 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük de eşlik etti.

ASKERLERLE YEDİ
Gül, öğle vakti Yüksekova 3'üncü Taktik Tümen Komutanlığı'nın yemekhanesinde her rütbeden askerle birlikte kuru fasulye ve bulgur pilavı yedi. Daha sonra yeni kurulan 7'inci Hudut Alay Komutanlığı'nda Sancak verme törenine katıldı. Sancağı öperek alay komutanına teslim eden Gül ardından Sancak İlk Devir Teslim Tutanağını imzaladı. Gül burada töreni izlemek için gelen şehit yakınları ve çocuklarğyle yakından ilgilendi.

KATO OPERASYONLARI ANLATILDI
Bölgedeki güvenlik konularıyla ilgili geniş bir brifing alan Gül'e PKK'nın yığınaklarını imha etmek için düzenlenen ve bir hafta süren Kato Dağı operasyonu hakkında bilgi verildi. Operasyona katılan komutanlarla biraraya gelen Gül'ün askerlere çeşitli hediyeler verdiği öğrenildi.

GECEYİ TUGAYDA GEÇİRDİ
Gül Yüksekova'dan sonra yüzde yüz profesyonelleştirilen Hakkâri Dağ Komando Komutanlığına geçti. Burada Kayseri Komando Tugayından gelen askerlerin de olduğu birliğin faaliyetleri hakkında bilgi alan Gül geceyi de burada geçirdi. Burada Gül'e komandoların operasyona çıktıkları zaman yanlarına aldıkları ve ateşe ihtiyaç duymadan ısıtılan kumanyalar tanıtıldı. Kumanyayı ilgiyle inceleyen Gül, "Askerine böyle bakan bir devlete Allah zeval vermez" dedi.

GEZİDE İKİNCİ GÜN
Gül, dün sabah saatlerinde Çukurca'ya geçti. 8 askeri helikopter eşliğinde Gül, dün ise Özel, Kıcrıkoğlu, Kalyoncu ve Yörük ile birlikte Hakkâri'nin Çukurca ilçesine geçti. Çukurca 21'nci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'na inen Cumhurbaşkanı Gül, burada Kaymakam Levent Öztin ve kuvvet komutanları tarafından karşılandı. 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda öğle yemeğini erlerle beraber yiyen Gül ve komutanlar daha sonra helikopterlerle diğer birlikleri ziyaret ettikten sonra Hakkâri'den ayrıldılar. Ziyaret nedeniyle Hakkâri'de yoğun güvenlik önlemleri alındı.

KENDİ KENDİNE ISINAN KUMANYA
"Rasyon paket" adı verilen kumanyalara Gül büyük ilgi gösterdi. Yemek, paketin içinde bulunan bir ısıtma torbasına yerleştiriliyor ve yarım bardak soğuk su ilave ediliyor. Suyla temasa geçen sistem 1,5 dakika içinde ısınmaya başlıyor. Yemek 10 dakika içinde tüketilmeye hazır hale geliyor.

sabah

Bu haber 1,242 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,196 µs