En Sıcak Konular

Amerikalı füze radar ekibi Kürecik'te!v

14 Ekim 2011 10:05 tsi
Malatya’ya kurulacak füze radarı için Amerika’dan bir fizilibite ekibi Kürecik’e geldi. Füze kalkanı yıl sonuna kadar kurulacak.

ABD ile Türkiye arasında uzun süren pazarlıkların ardından Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik köyü sınırları içine yerleştirilmesi kabul edilen NATO füze kalkanı radarıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

ABD’nin Avrupa’daki güçlerinin komutanı Korgeneral Mark Hetling, Inside The Army dergisine yaptığı açıklamada, geçen ay Türkiye ile anlaşmanın sağlanmasının ardından üssün kurulması için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Hetling, inceleme yapmaları için bölgeye bir ekip gönderdiğini, bu ekibin kurulacak tesisin nasıl oluşturulacağına dair rapor hazırlayacağını söyledi.

ABD’li general, “Türkiye ile yaptığımız anlaşmanın detayları üzerinde çalışıyoruz. Buna dayanarak tesisi yıl sonundan önce tamamlayabilmenin yollarını arıyoruz” dedi.

‘Burası çok soğuk’

Hetling, bölgeye giden ekipten ilk olarak “Bu bölgenin kış aylarında gerçekten çok soğuk olacağı” yönünde uyarı geldiğini de belirtti.

Araştırma ekibinin üzerinde çalıştığı bir diğer konu ise, üssün güvenliğinin sağlanması için ne kadar büyüklükte bir gücün yerleştirilmesi gerektiği...

Ayrıca tesise doktor ve teknisyenler gibi diğer destek personeli alınıp alınmayacağı, malzemelerin ve postaların nasıl taşınacağı da ekibin araştırma konuları arasında.

Köyden 60 km. uzakta

ABD’li general, Kürecik halkının radar üssünü istemediği ve protestolar düzenlendiği haberleriyle ilgili olarak ise “Tesisin kurulacağı bölge, yerleşim bölgesinden 60 kilometre uzakta ve bir tepenin üzerinde.

Biz sadece dokuz protestocu gördük. Ben Türklerin çok mutlu olduğunu düşünüyorum. Bölgedeki insanlar, bizim orada olmamızdan dolayı mutlu” ifadesini kullandı.

Ajanslar

Bu haber 909 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,263 µs