En Sıcak Konular

Petrol talebi düşüyor

12 Ekim 2011 16:22 tsi
IEA, bu yıl ve gelecek yıla ilişkin küresel petrol talebi tahminini aşağı yönlü revize etti.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), bu yıl ve gelecek yıla ilişkin küresel petrol talebi tahminini aşağı yönlü revize etti.

Merkezi Paris'te bulunan IEA yayımladığı aylık raporunda, küresel ekonomide görülen yavaşlamayı gerekçe göstererek bu yıla ilişkin petrol talebi tahminini bir önceki tahminine göre günlük ortalama 50 bin varil azaltarak 89,2 milyon varile, gelecek yıla ilişkin petrol talebi tahminini ise günlük ortalama 0,21 milyon varil azaltarak 90,5 milyon varile çekti.

Kuruluş, bu yıl beklenen küresel petrol talebi tahmininin geçen yıla göre yüzde 1,1, gelecek yıla ilişkin petrol talebi tahmini ise yüzde 1,4 daha fazla olmasının öngörüldüğünü belirtti.

IEA, karara gerekçe olarak gelişmiş ülkeler ve Çin başta olmak üzere küresel ekonomik büyümenin beklenenden daha az olacağını gösterdi.

Kuruluş ayrıca küresel petrol üretiminin de Eylül ayında bir önceki aya göre günlük ortalama 0,3 milyon varil azalarak 88,7 milyon varile gerilediğine dikkat çekti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) de dün bu yıl ve gelecek yıla ilişkin küresel petrol talebi tahminini aşağı yönlü revize etmişti.

Kuruluş ayrıca, bazı bölgelerde çatışmaların devam etmesine karşın Libya'nın petrol üretiminin beklenenden daha hızla toparlandığını vurgulayarak, ülkede petrol üretiminin bu yılın sonunda günlük ortalama 0,6 milyon varil olmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Libya'nın petrol üretimi, Kaddafi yönetimine karşı başlatılan halk ayaklanmalarından önce günlük ortalama 1,6 milyon varil seviyelerinde bulunuyordu.

A.A.



Bu haber 921 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,068 µs