En Sıcak Konular

Kıbrıs'ta hareketlilik artıyor

12 Ekim 2011 13:22 tsi
Kıbrıs'ta hareketlilik artıyor Türk Deniz Kuvvetleri'nin Kıbrıs Adası etrafındaki hareketliliğine verdiği bir haftalık aradan sonra dün itibarıyla hava-deniz tatbikatı başlattığı, iki denizaltısını da bölgeye gönderdiği öne sürüldü.

Politis "Türkiye Denizaltılar ve Hava-Deniz Tatbikatı İle Doğu Akdeniz'e Geri Geliyor" başlığıyla yansıttığı haberinde yeni Türk askerî hareketliliğinin bir haftalık aradan sonra devam ettiğini yazdı. Gazete, Koca Pirî Reis araştırma gemisinin; Güney Kıbrıs'ta "münhasır ekonomik bölgesi" ilan ederek parsellere ayırdığı deniz bölgesindeki "12'nci, 8'inci ve 9'uncu parsellere tekabül eden" G Noktası'ndaki araştırmalarına yeniden başlaması çerçevesinde olduğunu da okuyucularına duyurduğu haberinde belitti.

Edindiği bilgilere dayanarak Türkiye'nin hava-deniz tatbikatı icra etmek maksadıyla dün gece 20.30-22.30 saatleri için Limasol'un güney bölgesini bağladığını yazan gazete 2 Türk denizaltısının da dün sabah itibarıyla varlık gösterdiğini kaydetti. Gazete, bu denizaltıların birinin Baf'ın güneybatısına, ötekinin de Ada'nın kuzey denizine doğru yönlendiğini, Noble platformunun da bir Türk korveti tarafından izlenmekte olduğunu kaydetti. Haberde "Burgen Surveyor" ve "Thor Beamer" isimli iki Norveç araştırma gemisinin de Türkiye hesabına yaptığı araştırmalarına normal şekilde devam ettiği de belirtildi.

Bir başka Rum gazetesi Fileleftheros da Norveç araştırma gemilerinin dün Akama'nın 15 deniz mili açığına; sözde "Kıbrıs Cumhuriyeti karasularının sınırına" ulaştığını, Kıbrıs'ın Güney sahillerine gittikçe yaklaşmakta olan gemilerin Baf'ın batısında, kıyıya 45 deniz mili mesafede seyrettiğini aktardı.

Bu haber 996 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,900 µs