En Sıcak Konular

Kilisenin doğalgaz ile ne işi var?

12 Ekim 2011 13:16 tsi
Kilisenin doğalgaz ile ne işi var? Akdeniz'deki doğalgaz kokusu Rum Ortodoks Kilisesi'nin de dikkatini çekti. Bu doğrultuda Rum Başpiskoposu II.Hrisostomos'un geçtiğimiz günlerde Noble Energy şirketi yetkilileri ve İsrail Büyükelçisi ile bazı gizli görüşmeler yaptığı bildirildi.

Rum basınında yer alan doğalgaz aramalarıyla ilgili haberlerde, Güney Kıbrıs'ın "münhasır ekonomik bölge" ilan ettiği ve 13 parsele ayırdığı deniz bölgesinde 12. parsel hariç geriye kalanlar için imtiyaz hakkı dağıtımını hızlandırdığı da kaydedildi.

Rum Fileleftheros gazetesi, "Kilise Gaza Yatırım Yapıyor... Başpiskopos: Enerjiye Yatırım Yapmayı İnceliyoruz... Noble Energy ve İsrail Büyükelçisi İle Görüşmeler" başlıklı haberinde, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II.Hrisostomos'un geçtiğimiz günlerde Noble Energy şirketi yetkilileri ve İsrail Büyükelçisi ile basından gizli görüşmeler yaptığını kaydetti.

Gazete, bankalardaki sorunlar ve otelcilik sektörünün sağladığı kazançtaki önemli azalmanın ardından Rum Ortodoks Kilisesi'nin dikkatini, enerji alanında açılan yeni büyük perspektiflerin çekmeye başladığını yazdı.

HRİSTOFYAS, HAFTAYA SONDAJ PLATFORMUNU ZİYARETE GİDECEK

Aynı gazete "Hristofyas'ın Ziyareti İçin Her Şey Hazır... Matkap Deniz Dibinin 2 bin 200 Metre Altında... Başkan Önce Emekçi Halkın İlerici Partisi'ne Bilgi Verdi" başlıklı haberinde, "Afrodit" parselinde tahmin edilenden çok daha fazla doğalgaz bulunduğunu gösteren çok ciddi işaretler bulunduğu ve Başkan Dimitris Hristofya'ın platformu ziyaret edeceği haberinin "tamamen teyit edildiğini" yazdı.

Cihan



Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,745 µs