En Sıcak Konular

'Konunun yakın takipçisiyiz'

12 Ekim 2011 13:00 tsi
'Konunun yakın takipçisiyiz' Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, terörist Murat Karayılan'ın İran tarafından yakalandığı iddialarına yorum getirdi.

Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsrail ile Hamas arasındaki anlaşmayla ilgili soru üzerine Davutoğlu, anlaşmayı "bölgesel tansiyonu düşürücü, insanların ailelerine kavuşmalarını sağlayacak olumlu bir gelişme olarak gördüklerini" belirtti.

Davutoğlu, "Açıklamaları taraflardan beklemek lazım, gelişmeyi olumlu bir gelişme olarak değerlendirip takas işleminin bir an önce gerçekleştirilmesine bakmak lazım" diye konuştu.

Terörist Murat Karayılan'ın İran tarafından yakalandığı iddialarıyla ilgili olarak Davutoğlu, bu konuda resmi makamların yaptığı açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini, konunun yakın takip altında olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

Davutoğlu, İran ile Türkiye arasında terörle mücadelede yoğun bir işbirliği olduğunu ve bu işbirliğinin devam ettiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı, Irak yönetiminden gelen Irak ordusunun kuzeye kaydırılması konusunda açıklamaların "son derece olumlu" olduğunu ifade ederek, "Maliki'nin açıklaması, doğal ve olumlu bir açıklama. Irak kendi topraklarını, sınırlarını koruduğu zaman sınır ötesi operasyon yapma ihtiyacı da kalmaz" dedi.

Davutoğlu, Irak'taki merkezi ve bölgesel yönetimin terör odaklarının barındığı yeri tamamıyla askeri denetim altında bulundurması durumunda bölgedeki sorunun ortadan kalkacağını belirterek, "Dolayısıyla bu açıklamayı olumlu bir açıklama olarak görüyorum, inşallah gereğini yaparlar" dedi.

A.A.



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,451 µs