En Sıcak Konular

Pantolon teklifine türban engeli

12 Ekim 2011 11:42 tsi
Pantolon teklifine türban engeli Kadın milletvekillerine pantolon özgürlüğü getiren Meclis İçtüzük değişikliği, BDP’nin son dakika manevrasıyla “türban krizi”ne dönüştü.

Ak Parti, öneriyi reddetmek durumunda kalmamak için teklifi komisyona geri çekti. Bu tartışmalar üzerine Genel Kurul bir saat erken kapandı.

TBMM Genel Kurulu dün beklenen İçtüzük değişikliğini görüşmek üzere çalışmalarına başladı. Akşam saatlerinde teklifin görüşmelerine geçildiğinde BDP, erkeklerde kravat zorunluluğunun, kadınlarda da türban yasağının kaldırılmasına ilişkin önerge verdi. BDP’nin bu önergesiyle Ak Parti sıraları hareketlendi. Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam, uzlaşma sağlanabilmesi için oturuma yarım saat ara verdi. BDP tavrını değiştirmeyince, Anayasa Komisyonu’nun AK Partili Başkanı Burhan Kuzu teklifi komisyona geri çekti.

Önerge sahibi BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, “Bu önergede hem kravat zorunluluğunun kaldırılmasını istedik, hem inançların gereği olarak kadın vekillerimizin başörtüsü takabilmelerine imkan sağlamak istedik. İşte Hükümet burada sıkıştı ve teklifi geri almak için manevralara girişiyor. Bu yanlıştır” dedi.

Elitaş: Bu provokasyon
Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, BDP’nin tavrını “provokasyon” olarak niteledi. Elitaş, çekme gerekçelerini açıklarken, CHP’nin de metindeki “smokin” tanımına ilişkin bir değişiklik önerisinin olduğunu anımsatarak, “Komisyonda herkes eteğindeki taşları döksün, söyleyeceğini söylesin, son şeklini alsın sonra burada görüşelim” diye açıkladı. Elitaş, yasa ve İçtüzüğe göre Meclis’te türban yasağının olmadığını, ancak Anayasa Mahkemesi’nin 1991 ve 1992 tarihli kararlarının uygulama konusunda yasa yerine geçtiğini anımsattı.

Hürriyet



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,017 µs