En Sıcak Konular

Alman dev casus uçağı bilgi avında

11 Ekim 2011 15:45 tsi
Avrupa’nın pilotsuz dev casus uçağı ‘Euro Hawk’ yerden 20 bin metre yükseklikte, cep telefonlarını dinleyebiliyor ve gönderilen sms’leri okuyabiliyor. Alman Hava Kuvvetleri bunlardan beş adet satın almak istiyor

Almanya’nın Münih (Manching) şehrinde üretilen Avrupa’nın en büyük pilotsuz dev uçağı ‘Euro Hawk’ 20 bin metre yükseklikte adeta hiç ses çıkarmadan uçarak cep telefonlarını dinliyor ve sms’leri okuyor.

İlk defa Alman hava sahasında uçmaya başlayan dev casus uçağının üretimine, on yıllık bir çalışmadan sonra başlandı. Proje yönetimini yürüten Rüdiger Knöpfel’in verdiği bilgiye göre pilotsuz uçak 15 metre uzunluğunda ve bir kanadının genişleme kapasitesi yaklaşık 40 metre ile benzer sistemleri arasında en üstün teknolojiye sahip bulunuyor.

Alman casus uçağı saatte 600 km hızla uçuyor ve pilot kabini bulunmuyor. ‘Habicht’ isimli pilotsuz uçak uzaktan kumanda ediliyor ve 30 saat boyunca aralıksız havada kalarak 23 bin km mesafe katedebiliyor.

Afganistan’a kadar da uçabilen ‘Euro Hawk’, 21 Temmuz’da Almanya’daki ve ABD’deki pilotların ortak çalışmasıyla Kaliforniya’dan Yukarı Bavyera’ya kadar 10 bin km’lik mesafeyi başarıyla tamamladı. Casus uçağın Amerika’dan Almanya’ya yolculuğu 24 saat sürdü.

Alman dev casus uçağı adeta elektrikli bir süpürge gibi, sivil hava taşımacılığından daha yüksekte 20 bin metrede uçarak altında olup bitenler hakkında bilgi topluyor. Sessiz telsiz görüşmelerinden, cep telefon konuşmalarına, radyo televizyon yayınlarından, sms mesajlarına kadar önüne gelen tüm iletişim bilgilerini rahatlıkla toplayabiliyor. Ayrıca düşman tarafından gelebilecek füze saldırıları ve radar istasyonlarının çalışmalarını da kaydedebiliyor.

Bu haber 892 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,762 µs