En Sıcak Konular

Fırtına Ege kıyılarını vurdu

9 Ekim 2011 15:04 tsi
Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı.

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde başlayan ve etkisini giderek artıran şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Metrekareye 2 saatte 51 kilogram yağışın düştüğü Bodrum'da, bazı iş yerlerinin birinci katlarıyla bodrum katlarını su bastı.

İlçede rüzgarın hızı zaman zaman saatte 65 kilometreyi bulurken, yağış nedeniyle Bodrum'un Kumbahçe ve Paşatarlası sahilindeki bazı işletmeler su baskınlarından etkilendi. Esnaf, kendi imkanlarıyla suları tahliye ederken, sahildeki masa, şezlong ve sandalyeler de muhafaza altına alındı.

Turgutreis beldesine bağlı İslamhaneleri köyünde ise su basan iş yerlerindeki mobilya ve beyaz eşyalar zarar gördü. İş yeri zarar gören esnaf Yusuf Zeki Uyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslamhaneleri köyünün yüksek kesimlerinden gelen yağmur sularından etkilendiklerini belirterek, ''Bodrum katındaki bütün eşyalarımız su içinde kaldı. Yüksekliği 2 metreyi bulan su nedeniyle içeri giremiyoruz. Yağmur yağdığı zaman burada hep aynı görüntü oluşuyor. Yetkililerin burada kalıcı çözüm bulmasını istiyorum'' diye konuştu.

Öte yandan, şiddetli yağış nedeniyle Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde büyük su birikintileri oluştu. Rögar kapaklarının taşması sonucu yolda biriken su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı. Bölgeye gelen belediye ekipleri çalışma yaparak kapanan yolu trafiğe açtı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, şiddetli yağış ve fırtınanın salı gününe kadar aralıklarla devam edeceği uyarısında bulundu.

Denizli'de fırtına, ağaçları devirdi

Denizli'de, şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde başlayan rüzgarın bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdiğini söyledi.

Rüzgarın etkisiyle bazı ağaçların devrildiğini, bazılarının dallarının kırıldığını belirten Gökoğlan ''Allah'a şükür şu an için bir can kaybı yok. Pazar günü olması dolayısıyla izinde olan çalışanlarımızı da mesaiye çağırdık. Belediye olarak 350 çalışanımızla rüzgarın getirdiği olumsuzlukları gidermeye çalışıyoruz. Kırılan ağaç dallarını topluyor, yağmur kanallarının ızgaralarını temizliyoruz. Şu ana kadar bize herhangi bir ciddi mal zararı konusunda ihbar gelmiş durumda değil'' dedi.

Bu arada, şiddetli rüzgarın etkisiyle kent merkezinde kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı.

Elektrik dağıtım şirketi Aydem'in yetkilileri, bazı mahallelerde devrilen ağaçların iletim hatlarına zarar verdiğini, tüm çalışanlarıyla elektrik kesintisi ihbarlarına yanıt vermeye çalıştıklarını bildirdi.

Bu haber 825 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs