En Sıcak Konular

Yunanistan İçişleri Bakanına yoğurtlu saldırı

9 Ekim 2011 15:02 tsi
Yunanistan'da, mali kriz nedeniyle ülkenin içinde bulunduğu durumdan politikacıları sorumlu tutan Yunan halkının hükümet yetkililerine karşı olan tepkileri her geçen gün artarken, İçişleri Bakanı Haris Kastanidis'in yoğurtlu saldırıya uğradığı bildirild

Yunan medyası, Selanik'te, Kastanidis'in sinemaya gittiğini haber alan 100 kadar öğrencinin ellerinde pankartlarla sinema salonunu basarak Yunanlı bakana yoğurt kaseleri attığını ve sözlü saldırıda bulunduğunu duyurdu.

Öğrencilerin saldırılarının salondaki ışıkların söndürülmesinden sonra da devam etmesi üzerine, Kastanidis'in eşiyle birlikte geldiği sinemadan ayrıldığı belirtildi.

Yunanistan'da daha önce de Başbakan Yardımcısı Theodoros Pangalos akşam yemeği için gittiği bir tavernada yoğurtlu saldırıya uğramıştı. Girit Adası'nda bir atletizm etkinliğine katılan Vatandaşı Koruma Bakanı Yardımcısı Manolis Othonos'a ise yumurta atılmıştı. Aralarında PASOK eski bakanlarından Yannos Papandoniyu ve milletvekili ünlü sanatçı Angela Gereku'nın da bulunduğu çok sayıda PASOK milletvekili de katıldıkları çeşitli etkinliklerde halkın aleyhte tezahüratları nedeniyle etkinlikleri polis koruması altında terk etmek zorunda kalmışlardı.

-Atina boşalıyor

Bu arada Yunan basınında çıkan haberlerde, daha iyi bir yaşam için Yunanistan'a gelen yabancı işçi ve göçmenlerin, ekonomik kriz nedeniyle gruplar halinde ülkeyi terk ettikleri bildirildi.

Yunanistan'da, daha çok, başkent Atina'nın da yer aldığı Attiki bölgesine yerleşen, ancak ekonomik kriz yüzünden "hayalleri suya düşen" çoğu Arnavut ve Bulgar kökenli binlerce yabancı işçinin birikimlerini de yanlarına alarak ülkelerine döndüğü belirtilen haberlerde, Atina sokaklarında dolaşan Afrika ve Asya kökenli göçmelerin sayısında da büyük azalma gözlendiği ifade edildi.

Haberlerde, ülkeye kaçak olarak gelen çok sayıda göçmenin, geri dönebilmek için ait oldukları ülkelerin Atina'daki büyükelçilikleri önünde uzun kuyruklar oluşturduğu belirtilirken, Arnavutluk'a ve Bulgaristan'a sefer yapan otobüslerin dolduğu bildirildi.

Yunanistan'da durumun artık "tersine döndüğü" ifade edilen haberlerde, hala ülkede bulunan, ancak işsizlik yüzünden zor durumda kalan çok sayıda yabancı işçinin ise ülkelerinden gönderilen az miktardaki paralarla yaşamlarını sürdürmeye çalıştığı kaydedildi.

-Suç oranında artış

Bu arada, Atina Büyükşehir Belediye Başkanı Yorgos Kaminis, Atina'da suç oranının artması yüzünden kendilerini güvensiz hisseden vatandaşların da başkenti terk ettiğini söyledi.

Kaminis, özel SKY televizyonuna yaptığı açıklamada, onlarca yıl süren kentleşmenin ardından, halkın güvensizlik duygusuna kapılması üzerine banliyölere ya da köylerine dönmesi nedeniyle Atina'nın boşalmaya başladığını ifade ederek, "Kent merkezinde oteller ve iş yerleri boşalıyor. Güven duygusunun yeniden sağlanması için belediye zabıtası yeterli değil" diye konuştu.

Diğer yandan, Yunan basını, başkent Atina'da şiddet içeren soygun ve hırsızlıkların artık günlük yaşamın parçası haline geldiğini belirterek, Atina'da son zamanda "kalaşnikoflu soyguncuların" ve evlere girmek için silah kullanmaktan çekinmeyen acımasız çetelerin türediğini duyurdu.

Polis bültenlerinde her gün silahlı soygunlarla ilgili haberlerin yer aldığı kaydedilen haberlerde, "Yunanistan'da, her 24 saatte bir insanın yaşamını yitirdiği ya da tehlikeye girdiği" ifade edilerek, Atina'da geçen Salı günü 24 saatten az bir süre içinde, aralarında Marusi semtinde yoldan geçen otomobillerin silah tehdidiyle soyulduğu ve Faliron semtinde de silahlı kişilerin evlere girerek soygun yaptığı vakaların da yer aldığı en az 10 ciddi soygun olayının meydana geldiği belirtildi.

Bu haber 846 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,813 µs