En Sıcak Konular

'Bize gül atana...'

9 Ekim 2011 15:39 tsi
'Bize gül atana...' Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, ilk olarak Başbakan Erdoğan'ın annesinin ölümü sebebiyle başsağlığı diledi. Muallim, yaptırımlar ile ilgili olarak da "Elimiz bağlı kalmayız. Bize gül atana biz de gül atarız" açıklamasında bulundu.

Suriye'den Türkiye'ye: Bize gül atana biz de gül atarız
CİHAN   -   09.10.2011 - 15:43
Latin Amerika Ülkeleri Topluluğu (ALBA) üye ülkelerinden bazı bakanlar, Suriye yönetimine destek ziyaretinde bulundu. Venezüella, Küba, Bolivya, Ekvador ve Nikaragua'dan gelen bakanlar, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı ziyaret ederek yönetime ve Suriye halkına yönelik desteklerini iletti.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad tarafından kabul edilen bakanlar ardından Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim ile ortak basın toplantısı düzenledi. Suriye Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, ALBA ülkeleri bakanlarına destek ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti.

Heyet ve ülkesi adına konuşan Venezüella Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro Moros, ALBA üye ülkeleri olarak, Suriye yönetimi ve halkına destek amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti. Maduro Moros ABD'nin yanı sıra "emperyalist ülkelerin Suriye'nin içişlerine yönelik müdahalesini karşı çıktıklarını" söyledi. Venezüellalı Bakan, "Suriye yönetimine ve halkına tam destek vermek üzere buraya geldik" dedi.

ULUSAL MECLİSİ TANIYANLARA AĞIR İCRAATLARIMIZ OLACAK

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim bir basın mensubunun İstanbul'da kurulan Suriye Ulusal Meclisi'nin uluslararası alanda tanınması ile ilgili sorusu üzerine "Onların ne yaptığı bizim içini önemli değil. Bu meclisin ne için çabaladığı ile ilgilenmiyoruz. Bizim için önemli olan bizim ne yaptığımızdır. Meşru olmayan bu meclisi tanıyan bütün devletlere karşı katı icraatlarımız olacak" şeklinde cevap verdi.

Suriyeli büyükelçiliklere bazı Avrupa ülkelerinde yapılan saldırılar konusuna da değinen Suriyeli Bakan Muallim, Viyana Sözleşmesini hatırlatarak ilgili ülkelerin diplomatları koruma sorumluluğu olduğunu söyledi. Muallim, "Açıkça söylemek gerekirse eğer bu sözleşmenin gereğini yerine getirmeyecek ve büyükelçilerimizi korumayacaklarsa misli ile mukabele görürler" ifadesini kullandı. Muallim, "Bizim büyükelçilerimiz ABD ve AB ülkelerinde iyi ilişkiler kurmak üzere oradalar, onların bazı büyükelçilerinin burada yaptığı gibi değil. Biz onların içişlerine karışmadığımız gibi onların da bizim içişlerimize karışmamalı" dedi.

Muallim, yabancı hiç bir müdahaleyi kabul etmediklerini ifade ettiği konuşmasında, muhalifler için diyalog çağrısının sürdüğünü aktardı.

TÜRKİYE'YE YÖNELİK BİZE GÜL ATANA GÜL ATARIZ

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Suriye yönetimine yönelik yaptırımların olacağı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Suriyeli Bakan Muallim, ilk olarak Başbakan Erdoğan'ın annesinin ölümü sebebiyle başsağlığı diledi. Muallim, yaptırımlar ile ilgili olarak da "Elimiz bağlı kalmayız. Bize gül atana biz de gül atarız" açıklamasında bulundu.

Kürt Muhalif Meşal Temmo'nun öldürülmesi ile ilgili olarak ise Muallim, Temmo'yu kesinlikle silahlı grupların öldürdüğünü savundu. Temmo'nun Suriye'ye yönelik dış müdahaleye karşı çıktığını ifade eden Muallim, "Haseke şehri olayların başından beri örnek olan bir şehrimizdir. Temmo'nun öldürülmesi ile bu kenti karıştırmaya çalışıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'ye destek ziyareti için, Venezüella Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro Moros, Ekvador Dışişleri Bakanı Yardımcısı Pablo Villagomez, Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla, Bolivya Enformasyon ve İletişim Bakanı Ivan Canelas, daha sonra tek tek söz alarak Suriye yönetimi ve halkına desteğin yanı sıra, Suriye'ye dış müdahaleye karşı oldukları mesajını verdiler.

Bu haber 985 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,429 µs