En Sıcak Konular

Türkiye'nin hedefi İsrail'i laiklleştirmek

9 Ekim 2011 09:47 tsi
Türkiye'nin hedefi İsrail'i laiklleştirmek İsrail'in kelime anlamı, 'Tanrı adına savaşan, güreşen' demek. Tanrı adına savaşan özür dilemez! Türkiye'nin iddiası da İsrail'i laikleşmeye çağırmaktır.

Akşam'dan ayrıldıktan sonra gazeteciliğe ara veren ve halen siyasî danışmanlık yapan Atılgan Bayar'ın Zaman gazetesinden Fatih Vural ile yapmış olduğu söyleşiden ilgili kısım:

Atatürkçülerin AK Parti'ye yakınlaşmasında dış politikayı da gerekçe gösterdiniz. Burada Davutoğlu siyasetine nasıl bir anlam yüklüyorsunuz?

AK Parti içindeki en muhafazakâr, dindar figürlerden biri Davutoğlu'dur. Fakat Kemalist kesimin AK Parti'de en beğendiği politikacı da odur. Tenakuz gibi; ama iki şeyi gösteriyor. Birincisi; problemin dindarlık ve laiklikte olmadığını, aradaki iletişim kanallarının tıkandığını... İkincisi de; hükümetin 'büyük politikası', Atatürkçülerin karşı çıkabilecekleri bir politika değil! Türkiye'nin önünde yepyeni bir şey var. Ben buna 'Müslüman Roma' diyorum.

Neden böyle bir tabir kullanıyorsunuz?

Birincisi Avrupa'da ve Anadolu'dayız. İkincisi, Cumhuriyet'iz; krallık, saltanat değiliz. Üçüncüsü, laikliğin doğduğu yer Fransa değil, Roma'dır. Biz onu yeniden ihya ediyoruz. Türkiye'nin büyük iddiası, Müslüman Roma olma iddiasıdır. Bir de Hıristiyan Roma var: ABD.

İsrail'i rahatsız eden bu mu?

Türkiye, laik bir ülke. İsrail ise bir şeriat ülkesi. Cihatçı bir ülke. Özür dileyememesinin sebebi de bu. Hukuken, özür gerekiyor. İsrail'in kelime anlamı, 'Tanrı adına savaşan, güreşen' demek. Tanrı adına savaşan özür dilemez! Türkiye'nin iddiası da İsrail'i laikleşmeye çağırmaktır. Özür talebi, İsrail'e "Sen de laikleş" demektir. Böyle bir etkisi olursa, dünya barışında büyük adımlardan biri atılır. Yahudileri İslam topraklarının ortasına atarak; iki tarafı da eterne etmeye çalıştılar. İslamiyet'e çok ciddi bir Yahudi düşmanlığı aşılanmaya çalışılıyor. Ancak bir Müslüman'ın Anti-Semitist olması mümkün değildir! Çünkü Hz. Muhammed (sas) semittir! Bu açıdan Fethullah Gülen Hocaefendi'nin uyarılarını önemli buluyorum.



Bu haber 2,417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,672 µs