En Sıcak Konular

'Türkiye Ortadoğu'da stratejik hata yaptı'

8 Ekim 2011 20:27 tsi
'Türkiye Ortadoğu'da stratejik hata yaptı' İran İslam İnkılabı Rehberi Yüksek Danışmanı Tümgeneral Rahim Safevi, Türkiye'nin yanlış bir yolda hareket ettiğini düşündüğünü belirterek, bu yolun Amerika tarafından tayin edilmiş bir yol olabileceğini söyledi

İran İslam İnkılabı Rehberi Yüksek Danışmanı Tümgeneral Safevi, Türkiye'nin bugüne kadar birkaç stratejik hata yaptığını belirterek, bunlara açıklık getirdi.

Mehr Haber Ajansı'na demeç veren İran İslam İnkılabı Rehberi Yüksek Danışmanı Tümgeneral Rahim Safevi, demecinde Türkiye'nin yanlış bir yolda hareket ettiğini düşündüğünü belirterek, bu yolun Amerika tarafından tayin edilmiş bir yol olabileceğini söyledi.

Türkiye'nin bugüne kadar bazı stratejik hatalar yaptığını belirten Tümgeneral Safevi, bu hatalardan birinin Başbakan Erdoğan'ın Mısır ziyaretinde Erdoğan'dan beklenmeyecek şekilde, Müslüman Mısır Halkı'na laik model önerisi olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin ikinci stratejik hatayı, Amerika radarının Türkiye topraklarında kurulmasına izin vermekle yaptığını ifade eden Tümgeneral Safevi, böylelikle hem Rusya'ya hem de İran'a açık mesajlar verildiğini fakat mesajın Rusya'dan ziyade İran için açık bir mesaj olduğunu belirtti.

Tümgeneral Safevi, Türkiye'nin üçüncü stratejik hatasının, Amerikalıların, İsrail'in ve Suudilerin baskıları bağlamında, Suriye Hükümeti aleyhine birlikte hareket etmeye çalışmak olduğunu söyledi.

Bu mesele yüzünden, Türkiye'nin iki yüzlü bir görüntü sergilediğini belirten Tümgeneral Safevi, bu yüzden Türk siyasetçilerinin iyi bir yol izlemediklerini vurguladı.

Esas olarak Türkiye'nin, Ortadoğu'da politika, ekonomi gibi alanlarda önemli bir rol oynamak istediğinin altını çizen Tümgeneral, hatta inkılap ülkelerinde kurulacak yeni hükümet modelinin başka ülkelerin hükümet modelleri yerine, Türkiye hükümet modeli olmasını istediğini söyledi.

Türkiye hükümet modelinin laisist bir model olup, gelişme, demokrasi ve herkesin istediği gibi yaşaması ifadeleri içerdiğini belirten Tümgeneral Safevi, Türk siyasi hareket modelinin iyi olmadığını, Türk Halkı'nın Müslüman ve dindar olduğunu ve bu yaklaşımları yüzünden siyaset adamlarına muhalefet ettiklerini vurguladı ve bu tutumun İslamcı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin söylemlerine uymadığına işaret etti.

Bu haber 1,600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,100 µs