En Sıcak Konular

CHP'li ilçe başkanı, genel merkeze sitem dolu dilekçe yazıp istifa etti

8 Ekim 2011 13:41 tsi
CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Gürsel Çelebi, partisinin genel merkezine sitem dolu bir dilekçe yazarak, dört aydır sürdürdüğü görevinden istifa etti.

 Genel seçimde eski İlçe Başkanı İdris Yavuz Yılmaz'ın milletvekili aday adayı olması üzerine göreve getirilen Çelebi, istifa sebebini 6 Ekim 2011'de yazdığı dilekçeyle açıkladı.

Dilekçede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Çelebi, "Tüm ülkeye, hattâ tüm dünyaya demokrasi dersi vereceğim derken maalesef CHP içinde demokrasiyi sağlayamadınız." ifadelerine yer verdi. CHP'nin örgüt tanımaz bir zihniyetle çalıştığını öne sürerek şunları kaydetti: "Kendi mahallesinden delege bile olamayan, ön seçimde bölgesinden milletvekili adayı olarak çıkamayacağını bilen, mevcut örgütlerle ve onların temsilcileri ilçe başkanlarıyla yapmış olduğu toplantıda yazılı listelerde adını göremeyip, 'Biz bu isimleri genel başkanımıza götüreceğiz.' diyerek zarfın içine koyup cebine atan ve ilçe başkanlarının listelerini açıklamaya bile cesareti olmayan zihniyetle çalıştık. Ege Bölgesi ilçe örgütlerinin altını üstüne getiren, hattâ ve hattâ iki gün çok çalışan, 'Yorgunluktan ne yaptığımızı biliyor muyuz? Listeleri karıştırmışız. 1. bölgenin ilçe başkanını, uykusuzluktan 2. bölgeden aday göstermişiz.' diyen, medya önünde il başkanını tersleyerek bu listelerin bilinçli olarak yapıldığını iddia eden örgüt tanımaz zihniyetle çalışmak zorunda bırakıldık. Örgütünü bu kadar sahipsiz bırakan bir zihniyetle çalışmanın kimseye yarar sağlayamayacağını belirtip yürütmekte olduğum CHP Bergama İlçe Başkanlığı ve CHP Bergama Yönetim Kurulu Üyeliği'nden istifa ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim."

Mehmet Gürsel Çelebi, neden istifa ettiği yönündeki soruya ise, "Mevcut yapılanmadan, il yönetiminden memnun değilim. İstifa dilekçemde gerekçelerimi yazdım." diye cevap verdi.

Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,332 µs