En Sıcak Konular

Fransa 70 PKK'lıyı Türkiye'ye iade edebilir

8 Ekim 2011 08:32 tsi
Fransa 70 PKK'lıyı Türkiye'ye iade edebilir Türkiye'ye iade ihtimali doğan kişiler arasında örgütün kasası Nedim Seven ile Öcalan'ın eski bacanağı Kazım Ergün ve ''Tatar Canan'' lakaplı kadın terörist de var.

Fransa ile Ankara'da imzalanan ''İç Güvenlik anlaşması'' ile Paris'te tutuklu ya da polis gözetiminde bulunan 70 PKK'lının Türkiye'ye iade ihtimali doğdu.

Bu kişiler arasında örgütün kasası Nedim Seven ile Öcalan'ın eski bacanağı Kazım Ergün ve ''Tatar Canan'' lakaplı kadın terörist de var.

İçişleri Bakanlığının, Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant ile Ankara'da imzaladığı ''İç Güvenlik anlaşması'' ile halen Fransa'da tutuklu bulunan ya da evlerinde gözetim altında tutulan 70 PKK yöneticisinin, Türkiye'ye iade ihtimali doğdu. Daha çok terör ve uyuşturucu suçlarını ilgilendiren anlaşma uyarınca, Fransız mahkemeleri zanlıların iadesine karar verebilecek.

Halen Fransa'da aralarında PKK'nın üst düzey yöneticileri Ali Rıza Altun ve Nedim Seven'in de bulunduğu 32 PKK'lı hakkında açılmış bir dava bulunuyor. 32 sanıktan 10'u da tutuklu yargılanıyor. Uyuşturucu, haraç toplama ve kara para gibi suçlardan yargılanan isimler arasında, Atilla Balıkçı, Hacı Karakoyun, Kazım Ergün, Cemal Bozkaya, Kadri Özmen, Nihat Aslan, Şükrü Kozludere, Renas Lelikan, Ayhan Tayfur, Burçin Uçar, Mehmet Ulaş, Muhittin Aslan ve Canan Kurtyılmaz da var.

Bu isimlerden Ali Rıza Altun ve Canan Kurtyılmaz, PKK'nın eski Avrupa sorumluları olarak öne çıkıyor. Daha önce de Fransa'dan iadesi istenen Nedim Seven, örgütün Avrupa'daki kasası, Atilla Balıkçı ise kara para trafiğini yöneten isim olarak biliniyor. Hacı Karakoyun'un, uyuşturucu gelirlerini akladığı, Öcalan'ın eski bacanağı Kazım Ergün'ün de cinayete karıştığı öne sürülüyor.

Anlaşmaya imza koyan Fransa İçişleri Bakanı Gueant, anlaşmanın aynı zamanda operasyonel bir işbirliğini de sağlayacağını belirtti ve ''Polis ve jandarma güçlerimiz gerektiğinde birlikte hareket edebilecek. Bunu yaparken de bir takım suç şebekelerini etkisiz hale getirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Fransız bakan, ''Fransa, PKK ile mücadelesinde Türkiye'nin yanında kararlı bir şekilde yer almaya devam edecektir. Geçen yıl 38 bu yıl 32 PKK'lı Fransa'da tutuklandı. Bunlardan 10'u halen cezaevinde. İadeleri konusundaki kararları adli makamlar alacak, ancak iade dosyalarının hazırlanmasını Türk makamlarıyla birlikte yürüteceğiz'' dedi.

Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,019 µs