En Sıcak Konular

Demirtaş'tan provokatif açıklama

6 Ekim 2011 17:03 tsi
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan provokatif açıklama...

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Şu sözümü unutmasın AKP'liler. Bundan sonra, barışın peşinden koşmak, barışı kovalamak zorunda olan AKP'nin kendisidir. Çünkü biz direnişteyiz, çünkü biz alanlardayız" dedi. Demirtaş, partisinin Bağcılar İlçe Başkanlığında düzenlenmesi planlanan, ancak kalabalık nedeniyle binanın önünde yapılan basın açıklamasında, KCK operasyonlarını eleştirdi. Gözaltındaki arkadaşları ne suç işlediyse, kendilerinin de aynı suçu gece-gündüz demeden işlemeye devam ettiklerini belirten Demirtaş, böylesi haksızlıklarla ilk defa karşılaşmadıklarını, 80 yıldır Kürt, Alevi, Gayrimüslim olarak,bu ülkenin "tüm ötekileri" olarak, zaten hukuk ve adalet görmediklerini ileri sürdü.

Demirtaş, "Şimdi AKP de bu statükoyu devam ettiriyor" dedi. AK Parti'ye yakın olan medyanın da yapılan baskıları meşrulaştırmak için psikolojik harekatın bir parçası olarak görev yaptığını savunan Demirtaş, "Biz, haklı ve meşru talepleri olan bir halk hareketiyiz. Bizi durdurmaya gücünü yetmez. Başta Başbakan olmak üzere bu soruşturmayı yürütenlere sesleniyorum, hepimizi cezaevine doldursanız, bu mücadele cezaevinde devam edecek, hepimizi katletseniz, mezarlara doldursanız, bu mücadele öbür dünyada da devam edecek. Bu ülkede gerçek bir barış, demokrasi istiyorsanız biz hazırız, buyurun cezaevinde görüşmeleri sürdürelim" dedi. Bu ülkede sadece Kürtlerin değil, pek çok kesimin zulüm gördüğünü ileri süren Demirtaş, kendilerinin barış dilencisi değil, barış direnişçisi olduklarını söyledi.

Sadece 2,5 yıl içinde 8 bin arkadaşlarının gözaltına alındığını ifade eden Selahattin Demirtaş, "Kardeş Türk halkı şunu iyi bilmelidir: Bu ülkede, Kürtlere özgürlük gelmedikçe, hiç kimse özgür olamaz. Bakın sadece Kürtler ana dilini konuşamasın diye, hepimize zulüm yapıyorlar. Eğer öğretmenler atanamıyorsa, bunun nedeni Kandil'e atılan bombalardır. Sizin paralarınız heba ediliyor" diye konuştu. TBMM'ye dönüş kararlarıyla birlikte birtakım çevrelerin ne kadar rahatsız olduğunnu da gün yüzüne çıktığını savunan Demirtaş, "Hemen ertesi gün operasyonlar, tutuklamalar başladı" dedi. Selahattin Demirtaş, geri dönüş kararını, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile birlikte kalan tutuklulardan gelen ve Meclisin boykot hareketinin amacına ulaştığını söyleyen telgraf nedeniyle aldıklarını söyledi. Avukatlarının 2 aydır Öcalan ile görüşemediğini ifade eden Demirtaş, 9 Ekim'de Gemliğe yapılacak yürüyüşü hatırlatarak, "Biz çatışmalar şiddetlenmesin, evlatlarımız ölmesin, gerillalar dağlarda, polisler şehirlerde ölmesin diye yürüyeceğiz. Biraz aklınız varsa bu yürüyüşü provake etmezsiniz" dedi. Demirtaş, Türkiye'de gerçek barışı yaratacaklarını, ama bunu dilene dilene değil, direne direne yaratacaklarını, özgürlük kazanılana kadar da mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi. Basın açıklamasına çok sayıda BDP'linin yanı sıra Pervin Buldan, Ertuğrul Kürkçü, Sabahat Tuncel, Erol Dora, Sırrı Süreyya Önder ile sanatçı Ferhat Tunç da katıldı.

AA



Bu haber 913 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,605 µs