En Sıcak Konular

Löw'den Türkiye'ye gözdağı

6 Ekim 2011 16:12 tsi
Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, yarın akşam Türkiye ile oynanacak karşılaşma öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, gruptan çıkmayı başardıklarını ancak Türkiye ile oynayacakları maçı kesinlikle kazanmak istediklerini söyledi.
   
Ceylan Otel'de yarın akşam Türkiye ile oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, eleme maçları bitmeden gruptan çıkmayı garantiledikleri için mutlu olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
  
"Yarın akşam karşımızda Berlin'deki Türk Milli Takımı olmayacak. Türkler Berlin'de gerçek güçlerini gösteremedi. Yarın akşam taraftarlarının desteği önünde oynayacaklar. Oldukça zorlu bir maç oynayacağız. Yarın oyunu şekillendiren taraf biz olmak istiyoruz. Gruptan çıkmayı garantilesek dahi ön eleme grubunun bir parçasıyız. Şimdi başka bir takıma avantaj veya dezavantaj sağlamamak adına mücadele edeceğiz. Türkiye karşısında galip gelmek istiyoruz."
  
Almanya Milli Takım'nda sakatlıkları bulunan oyuncular bulunduğunu kaydeden başarılı teknik adam, "Mesut Özil, Klose ve Mario Gomez de sakatlıklar bulunuyor. Oyuncularımın bu akşamki antrenmanda son durumlarını tekrar göreceğim. Belki yarın sabah idmanda tekrar test yapacağız. Mümkünse oynayacak oyuncular konusunda kararımı bu akşam vermek istiyorum. Ama kadroda fazla değişiklik yapmayacağımı" dedi.

  
MESUT ÖZİL'İN YOKLUĞU BİZİ ETKİLEYECEK

Bir gazetecinin "Mesut Özil'in yokluğu oyun planınızı etkiler mi? " sorusuna ise Alman çalıştırıcı, "Tabiki Mesut'un yokluğu bizi etkileyecektir. Oynadığı maçlarda dikkat ederseniz ileri uçtaki oyuncularıma çok güzel bitirici paslar atıyor. Oynamaması bizim için dezavantaj olur. Ancak onsuzda maçlar oynuyoruz. Mesut olmazsa alternatifilerimiz var." diye cevap verdi.
  
Bir Türk gazetecinin "Mesut Özil'in yarınki maçta oynamak istediği yönünde size talepte bulunduğunu duyduk. Bu doğru mu ?" sorusuna Löw, şu cevabı verdi:
 
 "Böyle bir duyumu bende aldım. Ancak kesinlikle böyle birşey yok. Mesut bana oynamak istediğini ifade etti. Yarın kendisi oynamak için uğraşacaktır."

"Almanya Milli Takımı'nda farklı kökende oyuncular var. Diğer ülkelerde Türkiye gibi bu oyuncuları tartışıyor mu?" sorusuna başarılı çalıştırıcı, "Almanya'da oynayan Türk kökenli oyuncular konusunda rekabet olduğu konuşuluyor. Fakat biz her türlü karara saygı duyuyoruz. Şahsi görüşüm şudurki bir futbolcu şu ülke için oynarsam başarılı olurum değil tamamen kalbinin sesini dinleyerek ailesiyle durumu paylaştıktan sonra karar vermesini istiyorum. Birçok oyuncu aidiyet duygusuna göre karar veriyor" diye cevapladı.

ARDA'YA DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR
  
Löw, Türk futbolu hakkında da şu değerlendirmelerde bulundu:

 "Türkiye'nin futbolunda yavaş yavaş bir değişim söz konusu olmaya başladı. Bugüne kadar çok uzun yıllar oynayan tecrübeli oyuncuların yerine genç oyuncular monte edildiğini görüyoruz. Milli Takım'da Emre gibi tecrübeli oyuncular yer alıyor."

Alman Teknik adam, Arda Turan'dan da övgüyle söz ederek, "Arda genç yaşına rağmen tek başına oyunun kaderini değiştirecek bir yapıya sahip Arda Turan'a dikkat etmek gerekiyor." şeklinde konuştu.
 
Löw, Almanya Milli Takımı'nda forma giyen oyuncuların Şampiyonlar Ligi'nde daha fazla forma giymesinin futbolcularının tecrübe kazanması için oldukça önemli olduğunu sözlerine ekledi.

LAHM: YARIN AKŞAM BİZ FAVORİYİZ
  
Basın toplantısına katılan Philipp Lahm da, yarın akşam Türkiye ile oynayacakları maçta favori tarafın kendileri olduğunu söyledi.
  
Tecrübeli oyuncu, grup maçları bitmeden Avrupa şampiyonasına katılmayı garantilediklerini ancak son iki maçı da kazanırsalar mutlu olacaklarını kaydetti. Eski takım arkadaşı Hamit Altıntop ile yarın rakip olacaklarının hatırlatılması üzerine yıldız oyuncu, "Kendisiyle çok iyi anlaşıyorduk. Real Madrid'e transferi sürpriz olmadı. Kendisinin kapasitesini biliyorum. Orada da başarılı olacaktır." diye konuştu.  Lahm, yarınki karşılaşmada karşısında kim oynarsa oynasın farketmeyeceğini ifade etti.

CİHAN 


Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,097 µs