En Sıcak Konular

CHP'li vekillere sert eleştiri

6 Ekim 2011 16:09 tsi
CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında genel seçimden önce başlayan gerilim devam ediyor...

CHP İzmir İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, Susam ve onu destekleyenlerin eleştirilerine karşı bir basın açıklaması yaptı. Kılıç, il yönetimiyle ilgili olumsuz iddialara yer verildiğini belirterek, gerçeklerin ortaya koyulması için bu açıklamanın zorunlu olduğunu söyledi.

CHP İl Sekreteri Kılıç, açıklamasında özetle şunları kaydetti: "İl yönetimimiz, başarısızlık ve tecrübesizlikle suçlanmaktadır. Tacettin Bayır başkanlığında oluşan bu yönetimimizin tecrübesinin tartışılması bile yanlıştır. İl yönetim kurulunun üyeleri, geçmişte CHP'nin çeşitli kademelerinde çok önemli görevlerde bulunmuştur. Dokuz aydır görevde olan yönetim, genel seçim sürecinde hem koordinasyon hem de saha çalışmaları yürütmüştür. Bizi hedef alanlar önce olağanüstü kurultay istemiş, sonra da organize olarak çeşitli illerde il olağanüstü kongreleri için imza girişimine başlamıştır. CHP'den milletvekili seçilmiş, genel sekreter yardımcılığı ve il başkanlığı yapmış, PM üyeliği yürütmüş ve halen partinin bazı organlarında görev yapanların, imza kampanyasını bahane ederek basın üzerinden İzmir İl Yönetimi ile ilgili olumsuz değerlendirmeler yapıyor olması bizleri derinden yaralamıştır."

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, "İl yönetimi görevden alınmalı." diyen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'a verdiği cevapta, "Sen neden genel seçimden iki gün önce Başkan Kocaoğlu'nun nasırına bastın? O tartışma, partimize 5 puan kaybettirdi." demişti. Susam'ın açıklamalarının kendisini şaşırttığını belirterek, "Deneyimli bir siyasetçinin böyle açıklama yapması ilginç. Milletvekillerimizden sadece Susam'ın böyle düşündüğünü biliyorum. Böyle bir sıkıntısı varsa, PM üyesi olarak bunları orada dile getirseydi. Olağanüstü il kongresinin toplanması için başlatılan imza kampanyası sırasında bu açıklamaları yapması oldukça manidar." şeklinde konuşmuştu.

Milletvekili Susam ise İl Başkanı Bayır'ın tavır ve konuşmalarıyla partiye zarar verdiğini söyleyerek şunları kaydetmişti: "CHP Genel Merkezi, İzmir'i kongrelere taşıyıp partiyi 2014 yerel seçimlerine götürecek kadroları yaratabilecek, İzmir'i kucaklayan bir yönetim anlayışını hakim kılmalıdır. Bu konuyu MYK hızla ele alarak, yeni bir yapılanma gerçekleştirmelidir."

Susam'a diğer CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Erdal Aksünger, Aytun Çıray ve Musa Çam destek vermezken Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve eski Milletvekili Abdürrezzak Erten ise haklı bulmuştu. (CİHAN) 

Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,392 µs