En Sıcak Konular

Avcı'dan çarpıcı BDP değerlendirmesi

6 Ekim 2011 13:30 tsi
Derin Bakış programında Gültekin Avcı BDP'nin meclise girmesiyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Avcı, yeni anayasa sürecinde Türkiye’yi bekleyen tehlikelere işaret etti.

BDP’nin Meclise girme kararı almasının terör örgütü KCK’nın bir manevrası olduğunu söyleyen Gültekin Avcı, Yeni Anayasa sürecinde Türkiye’yi bekleyen tehlikelere dikkat çekti…

BDP'NİN İRADESİ VAR İMAJI VERMEK İSTİYORLAR

KCK yeşil ışık yaktıktan sonra BDP’nin Meclis’e girme kararı aldığını öne süren Gültekin Avcı, bunun da “BDP’nin iradesi var” imajını vermek için yapıldığı dile getirdi. Avcı, iradesi olmayan bir partinin yeni anayasa sürecine katkı veremeyeceğini belirtti.

Yeni anayasa sürecinde Türkiye’yi bekleyen tehlikelere dikkat çeken Gültekin Avcı, CHP’nin özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını şart koştuğunu BDP’nin de sınırötesi operasyonun yapılmamasını, KCK operasyonlarının bitirilmesini şart koşacağını ifade etti.

Gültekin Avcı şunları söyledi;

“Yeni anayasa BDP’ye sorulduğunda onlar Kandil’e sorun, İmralı’ya sorun diyecek. Sınırötesi operasyon yapılmasın diyecek. Ondan sonra da biz Meclis’e de girdik, diyalog kapılarını aralamak istedik. Erdoğan yine yanaşmadı diyecekler ve sonra PKK saldırıları yine başlayacak. Bu KCK’nın yeni bir manevrası. Çünkü yeni anayasa sürecinde kabul edilmeyecek şartlar öne sürecekler. Bu kabul edilmediğinde de terör ortamını Kürtler açısından güya legalleştirmiş olacaklar. Bunu yapmaya çalışıyorlar…"

Bu süreçte genel af konusuna değinen Gültekin Avcı, bazı liberallerin her zaman atıfta bulunduğu ETA’dan çarpıcı bir örnek verdi: "Bugün İspanya’daki ETA’nın 3000 küsur elemanı hala cezaevinde. Ne genel affından bahsediyorsunuz?"



Aktifhaber



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,168 µs