En Sıcak Konular

Balyoz davalarının birlikte görülmesine başlandı

6 Ekim 2011 12:10 tsi
Balyoz darba planı iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında farklı tarihlerde açılan iki ayrı dava, birleştirme kararının ardından ilk kez birlikte görülmeye başlandı.

196 sanıklı Balyoz davası ile 28 sanıklı ikinci Balyoz davasının birleştirilmesinin ardından toplam sanık sayısı 224'e yükseldi. Davada yargılanan tutuklu sanık sayısı 184'e, tutuksuz sanık sayısı 38'e yükselirken, emekli Orgeneral Ergin Saygun ile Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul hakkında ise yakalama kararı bulunuyor.Balyoz soruşturması kapsamında açılan iki dava arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu iddiası ile verilen birleştirme kararının ardından her iki davanın birlikte görülmesine başlandı. Her iki dava İstanbul 10.Ağır Ceza Mahkemesince Balyoz dava dosyası üzerinden yürütülmeye devam edilecek. Birleştirme kararının ardından Balyoz davasında sanık sayısı, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneraller Halil İbrahim Fırtına, Çetin Doğan, Ergin Saygun, MHP milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan ile emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu sanıklarla birlikte 224'e yükseldi. Davada 184 sanık tutuklu, 38 sanık tutuksuz yargılanırken emekli Orgeneral Ergin Saygun ve Ahmet Sinan Ertuğrul hakkında yakalama kararı bulunuyor.

Birleştirme kararının ardından Balyoz davasının 44. duruşması, Silivri Cezaevi bitişiğindeki duruşma salonunda saat 09.30 sıralarında başladı. Duruşmada emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan ile CHP milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 168 tutuklu sanık ile 27 tutuksuz sanık hazır bulundu. Sanık bölümünün yetersiz kaldığı gözlenen duruşmada, tutuklu sanıkların sığabilmesi için tutuklu sanık bölümünün geniş tutulduğu, sanık bölümünden sadece son iki sırasının tutuksuz sanıklara ayrıldığı görüldü. Ancak tutuksuz sanıklardan 8 kişi, için sanık bölümünde oturacak yer kalmayınca, bu sanıkların basın mensuplarının da bulunduğu müdahil avukat bölümünde mahkeme heyetine daha yakın masalara oturmalarına izin verildi. Orgeneral Bilgin Balanlı'nın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanık ile 11 tutuksuz sanık ile hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar Ergin Saygun ve Ahmet Sinan Ertuğrul ise duruşmaya katılmadı.

cihan

Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,592 µs