En Sıcak Konular

Deniz Feneri'nden bilirkişi heyetine suç duyurusu

6 Ekim 2011 12:04 tsi
Türkiye Deniz Feneri Derneği, Deniz Feneri e.V soruşturması kapsamında hazırlanan ve tartışmalara neden olan raporu kaleme alan bilirkişi heyeti hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bakırköy Adliyesine gelen Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Recep Koçak ve Avukat Mehmet Yalçınkaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzeri suç duyurusu dilekçesini teslim etti. Dilekçede, Almanya'daki Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturma dosyasından alınan ve kamuoyunda tartışmalara neden olan raporu hazırlayan bilirkişi İbrahim Aydoğan hakkında 'gerçeğe aykırı rapor düzenlediği' iddiası yer alıyor.

Adliye çıkışında kameraların karşısına geçen Recep Koçak ve Mehmet Yalçınkaya, suç duyurusuyla ilgili açıklama yaptı. Bilirkişi raporunda konu ile alakası bulunmamasına rağmen Türkiye Deniz Feneri Derneğinin de soruşturmaya sokulmasına tepki gösteren Koçak, bilirkişi eliyle çok vahim bir hata yapılarak raporda 30 milyon liralık bir yolsuzluk varmış gibi gösterildiğini söyledi. Yaşananların büyük bir hukuksuzluk olduğunu dile getiren Koçak, "Bilirkişi raporu öncelikle hukuki ve teknik bakımdan somut delil ve tespitlere dayanmaksızın hazırlanmıştır. Bu durum hukuken yok hükmündedir. Raporun üzerinde çeşitli rakamlarla oynanarak sanki bizim usulsüzlük ve yolsuzluk yaptığımız gösterilmeye çalışılmış. Biz Türkiye Deniz Feneri olarak savcılarla konuştuk ve Almanya'daki dernekle bağlantımızın olmadığını söyledik. Bu durum doğrulandı ancak bununla ilgili belge alamadık. " şeklinde konuştu.

Dernek avukatı Mehmet Yalçınkaya ise, raporla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Raporu hazırlayan İbrahim Aydoğan'la ilgili suç duyurusu yaptık." dedi.

Cihan



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,888 µs