En Sıcak Konular

'Belediye Tabelası' görünümlü baz istasyonu

6 Ekim 2011 10:51 tsi
Samsun’da çocuk parkına kurulan baz istasyonu mahallelinin tepkisine neden oldu. Nöroloji Uzmanları “Çocuğumu o parka göndermem” diyerek olaya tepki gösterdiler.

Samsun Gazi Mahallesi Çiftlik Caddesi Canik Belediyesi'ne bağlı bölgede bulunan çocuk parkına “Belediye Tabelası” şeklinde kurulan baz istasyonu mahalleliyi ayağa kaldırdı. Türkiye’nin En Büyük Şikayet Platformu Şikayetvar’a gönderilen şikayetlerde vatandaşlar tepkilerini şöyle dile getirdi:

“Evlerimizin ve okullarımızın çok yakınına baz santrali kuruldu. Bugün itibariyle. Öncesinde binamızın önüne yaklaşık 20 metre yüksekliğinde üzerinde Canik Belediyesi (sözde reklam afişi) adı altında bir levha yerleştirildi. Bilgi almak istediğimizde bu bir reklam levhasıdır dendi; ama reklama göre abartılıydı.


Araştırdığımızda ise bir baz santrali kurulduğu ortaya çıktı. Gerekli yerlere gidildiğinde ise görüşme yapılmadı. Belediyenin ve Sağlık Bakanlığı'ndan izinli olduğu söylenip bugün cevik kuvvet eşliğinde kuruldu. Sağlık Bakanlığı'nın böyle bir şeye izin vereceğine ihtimal dahi vermediğimizden tarafınıza bu bilgiyi sunmak istedik.

Bu santralin kurulmaması için mahalle sakinlerinden imzalar topladık.Mahalle sakinlerinin çoğu kalp ,şeker ve astım hastası. Kurulan bölge, çocuk parkının içi, okulun yanı ve evlerin çok yakınında.Elimiz kolumuz bağlı bunu izlemek zorunda kaldık. Çocuklarımızın bile psikolojisi bozulmuş durumda, lütfen gereğinin tarafınızca yapılmasını arz ederiz.”

Uzun Süre Maruz Kalma Dikkate Alınıyor

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği(MOBİSAD) Genel Sekreteri Abdullah Raşit Gülhan, çocukların beyin gelişiminin çok hassas bir konu olduğuna dikkat çekerek baz istastyonu kurulmasına dair yönetmelik hakkında bilgi verdi. Gülhan, “BTK’nın yayınladığı ‘Elektronik Haberleşme Cihazlarına Güvenlik Sertifikası Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik’ de ‘Sağlık kuruluşları, okul öncesi ve temel eğitim kuruluşlarının bulunduğu mahallerde güvenlik mesafesi hesabında, bahçe sınırları dikkate alınacaktır’ diye bir madde vardır.

Bu maddeye göre bahçenin duvarından itibaren hesaplanır güvenlik mesafesi hesaplanır ve bahçe kadar ekstra güvenlik mesafesi koyuluyor. Bahsedilen çocuk parkındaki baz istasyonunu yerinde görmek gerekiyor. Korumayı alırken sürekli maruz kalma dikkate alınır. Anaokuluna giden çocuk en az sekiz saat okulda kalacağı için burada kurulmasına izin verilmez. Parklarda çocuklar en fazla bir saat kaldığı için burada kurulmasına izin verilmiş olabilir.Ayrıca yönetmelikte zararlı yerler olarak çocuk parkları ayrıca belirtilmemektedir” şeklinde konuştu.

Uzman Doktorlar Tepkili

Teknik uzmanların çocukların beyin sistemine zarar verebileceğini düşünmesi üzerine Nöroloji uzmanları da konu hakkında açıklamalarda bulundu. Görüşü alınan her iki uzman doktor da çocuğunu böyle bir parka göndermeyeceğinin altını çizdi.

Nöroloji Uzm. Dr. Ali Yakut, baz istasyonlarının zarar verdiğine dair kesin bir bilginin olmadığına dikkat çekerek “Zararlı olduğunu belirten kesin bir bilginin olmamasının yanında zararlı olduğuna dair de bir bilgi yok. Baz istasyonunun çocukların oynadığı parklarda da kurulmasını doğru bulmuyorum. İnsanlar baz istasyonlarına karşı çıkarken bunların çocuk parklarının içine girmesi daha büyük tepki alacaktır” dedi.

Diğer bir Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Serdar Dağ ise, “Bu durum çocukların beyin ileti sistemini, organ işleyişini bozabilir ve ayrıca kansere neden olabilir. Unutulmamalı ki akşama kadar parkta oynayan çocuklar var. Ben böyle bir parka çocuğumu göndermem” açıklamasında bulundu.



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,142 µs