En Sıcak Konular

Terör örgütü yandaşları 9 Ekim'de provokasyon peşinde

6 Ekim 2011 09:13 tsi
Öcalan'a İmralı'da 'tecrit' uygulandığını ileri süren PKK yandaşları, 9 Ekim'de Bursa'nın Gemlik ilçesinde büyük bir eyleme hazırlanıyor.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) tarafından düzenlenecek 'Gemlik Yürüyüşü'ne BDP ve Demokratik Toplum Kongresi de destek veriyor. BDP'li vekillerin ilçeye gelerek kalabalığa hitap edeceği belirtiliyor. Otobüslerle Gemlik'e gelecek olan KCK'lıların muhtemel bir engelleme durumunda yanlarında getirdikleri silahları kullanacağı ileri sürülüyor.

İmralı'da hükümlü bulunan Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmemesini gerekçe gösteren TUHAD-FED'in organize ettiği 'Gemlik Yürüyüşü' provokasyonlara gebe. Yürüyüşü destekleyen BDP'nin yaptığı yazılı açıklamada, Öcalan'la yapılan diyalog ve müzakerelerin kesildiği, barışa hizmet etmeyen tecrit ve izolasyonun yeniden uygulanmaya konulduğu bir dönemde sürecin önünü yeniden açmayı hedefleyen yürüyüşün oldukça önemli olduğu belirtildi. Demokratik Toplum Kongresi de (DTK) benzer bir açıklama yaptı. Açıklamada, DTK'ya bağlı tüm sivil kurum ve kuruluşlardan oluşan kalabalık gruplarla 9 Ekim'de Gemlik'te buluşulacağı ifade edildi. BDP il ve ilçe teşkilatlarının otobüs bulma başta olmak üzere gerekli hazırlığı yaptığı yürüyüş, sanal ortama da taşındı. Terör örgütü yandaşları, kendilerine yakın internet sitelerinde herkesi yürüyüşe çağırıyor. Aynı çağrı Facebook sayfalarında da tekrarlanıyor. Karşı görüşlü gruplar ise 'Yürüyüşe engel olalım' çağrısı yapıyor. Terör yandaşlarının Gemlik'e girmesine izin vermeyeceklerini belirten gruplar, gerekirse kavgadan kaçmayacaklarının altını çiziyor.

'SİLAH KULLANILACAK' İDDİASI

'Gemlik yürüyüşü' ile ilgili en tehlikeli iddia ise terör yandaşlarının silah kullanacağı istihbaratı. Otobüslerle Gemlik'e gelecek olan KCK'lıların yanlarında silah getireceği, muhtemel bir engel durumunda silah kullanacağı ileri sürülüyor. Bir başka iddia ise Gemlik'e girmelerine izin verilse bile konuşmalar yapılırken silahların ateşleneceği yönünde. Terör yandaşlarının, bu yolla kavganın fitilini ateşlemeyi planladığı belirtiliyor.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Gemlik'te yapılması planlanan yürüyüş için kendilerine herhangi bir izin başvurusu yapılmadığını dile getirdi. Kamu düzeni ve vatandaşların huzuru için gereken tedbirlerin alınacağını dile getiren Vali Harput, "Konuyla alakalı bütün ihtimalleri göz önüne alarak gerekli tedbirleri alıp gerek bölgenin huzuru gerek vatandaşlarımızın huzuru gerekse kamu düzeninin bozulmaması adına ne gerekiyorsa bizim tarafımızdan yapılacağının bilenmesi lazım." şeklinde konuştu.

2005'te Bozüyük'te 150 kişi yaralandı

4 Eylül 2005'te Van ve Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye'nin farklı şehirlerinden yola çıkan terör örgütü yandaşları Gemlik'te buluşmak için harekete geçti. Bilecik'in Bozüyük ilçesine gelen otobüslerde bulunan yaklaşık 2 bin kişi, araçlardan inerek Öcalan'ın posterleriyle 'Yaşasın PKK' ve 'PKK halktır' diye sloganlar attı. Buna karşılık toplanan 3 bini aşkın kişi, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye bağırdı. İki grup arasında çıkan taşlı sopalı kavgada 150'den fazla kişi yaralandı.

zaman






Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,415 µs