En Sıcak Konular

Fransa'dan BDP'ye uyarı geldi!

6 Ekim 2011 08:11 tsi
Fransa'dan BDP'ye uyarı geldi! Topraklarında faaliyet gösteren PKK'ya yakın kişi ve kuruluşlara yönelik operasyonlarıyla dikkat çeken Fransa, ilk kez BDP'ye uyarılarda bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Kürt sorununa çözüm arayışında rol almak isteyen Kürt kökenli temsilcilerin PKK şiddeti ile aralarına mesafe koymaları istendi. Fransa Dışişleri Bakanlığı AK Parti'nin Kürt açılımını da desteklediğini açıkladı.

Terör örgütü PKK'ya yllardır topraklarında verdiği destekle bilinen Fransa, kürt sorununa çözüm arayışında rol almak isteyen ürt kökenli temsilcilerin PKK şiddeti ile aralarına mesafe koymaları gerektiğin açıkladı. Fransa'nın BDP ve Kürt siyasetçilere yaptığı tarihi uyarı, iktidar partisi Halk Hareketi Birliği (UMP) üyesi milletvekili Eric Raoult tarafından Fransa'nın Kürt sorunu hakkındaki tutumu hakkında Fransız hükümetine yöneltilen bir soru önergesi üzerine yapıldı.

Raoult'un önergesine Fransız hükümeti adına Fransız Dışişleri Bakanlığı yanıtk verdi. Yazılı olarak yapılan açıklamada, "Kürt kökenli nüfusun seçilmiş temsilcilerinin, Kürt sorununa barışçıl ve kalıcı bir çözüm arayışında saygın muhataplar olabilmeyi arzuluyorlarsa, bir yandan AB'nin terör örgütleri listesinde yer alan PKK'nın şiddetiyle aralarına net bir mesafe koymalı, diğer yandan da TBMM bünyesinde yürütüldüğü gibi Kürt sorununa çözüm için tek ve yegane yol olan politik diyaloğa bütünüyle katılmaları apaçık ve kaçınılmazdır" denildi. Türk hükümetinin 2009 yılında başlattığı 'Kürt açılımı' politikasının son derece olumlu olduğu görüşüne de yer verilen yanıtta, Fransa'nın bu politikanın uygulanışını 'dikkatle takip ettiği' vurgusu yapıldı.

PKK'YA YÖNELİK OPERASYONLAR ARTTI

Bilindiği gibi Fransa, son aylarda topraklarında uzun yıllardan buyana faaliyet gösteren PKK'ya yakın kişi ve kuruluşlara yönelik bir takım operasyonlar gerçekleştirdi. Fransız Polisi, örgüte finansal destek veren bazı kişilere yönelik olarak ülke genelinde eş zamanlı operasyonlar da yapmıştı. Pek çok kez ülkede faaliyet gösteren Fransa'da PKK'nın finansmanı için yasadışı faaliyetlerde bulunmakla yargılanan ve "aktif PKK üyeleri" olarak tanıtılan 18 kişi hakkındaki mahkeme kararının 2 kasım çarşamba günü açıklanması bekleniyor. Yine geçtiğimiz aylarda bir grup PKK sempatizanları, Strasbourg'da Avrupa Konseyi Binası'na baskın düzenlemişti ve yaklaşık 60 kişilik bir grup Türkiye'nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi'nin 'Agora' isimli ek binasına zorla girmişti. Güvenliği aşan grup, binanın ana girişinde 1 saat boyunca oturma eylemi yapmıştı. Öte yandan Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant'ın terörle işbirliği konusunda temaslarda bulunmak üzere önümüzdeki günlerde Ankara'yı ziyaret etmesi bekleniyor.

yenişafak


Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,185 µs