En Sıcak Konular

BDP'li vekillere 'sulu' müdahale

5 Ekim 2011 20:32 tsi
Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmesi ve KCK operasyonlarını protesto amacıyla izinsiz yürüyüş düzenleyen 5 BDP'li vekilin de olduğu protestocuları polis su ile dağıttı.

İmralı’da tutuklu bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi ve dün dört ilde yapılan KCK operasyonlarını protesto etmek için izinsiz yürüyüş düzenleyen BDP Diyarbakır İl Başkanlığı, gergin anların yaşanmasına neden oldu. İzin verilmemesi üzerine yürümek isteyen milletvekilleri ile yaklaşık 200 kişilik gruba polis su sıktı.

BDP binası önünde toplanan Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkanı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, BDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan, Altan Tan, Emine Ayna, DTK Koordinasyon Kurulu üyesi ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ile BDP'li il ve ilçe başkanlarının da bulunduğu grupTurgut ÖzalCaddesi’nden Koşuyolu’na kadar yürümek istedi. Ancak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri grup arasında molotoflu ve taşlı kişilerin olduğunu, yürüyüşün de izinsiz olduğunu belirterek izin verilmeyeceğini belirtti.

Aysel Tuğluk ile Nursel Aydoğan, emniyet yetkilileriyle görüştükten sonra BDP heyetiyle görüşmek üzere ayrıldı. Bu sefer bütün milletvekilleri ön safa geçerek kalabalıkla birlikte polisin yol kestiği noktaya yürüdü. Polisin ısrarlı uyarısına rağmen durmayan gruba su sıkıldı. Göstericiler BDP otobüsünün bulunduğu arka kısma kaçarken milletvekilleri, polis yetkilerinin olduğu panzerin arkasına sığındı.

Milletvekilleri yaşanan duruma tepki gösterirken Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, sıkılan suyun karşısında durarak polise tepki gösterdi. Üzeri ıslanan Akat daha sonra polisin yanına geldi. Bu sırada bir polis amiri su sıkan panzeri su sıkmaması konusunda uyardı. Emniyet yetkileri ile milletvekilleri arasında yapılan görüşmeden sonuç çıkmayınca Ahmet Türk, yola kapatılan caddede basın açıklaması yaptı.

Yaklaşık 200 kişiye konuşan Türk, kendi memleketlerinde zulme uğradıklarını ve yürütülmediklerini iddia etti. Türk, 30 yıldır baskıların uygulandığını savunarak, sonuç alınmadığını belirtti. Basın açıklamasının ardından kalabalık dağıldı.

cihan



 

Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,635 µs