En Sıcak Konular

Yanal'ın neden kovulduğu belli oldu

5 Ekim 2011 16:19 tsi
İşte sözleşmesi fesh edilen Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal ile ilgili son iddia...

Federasyonun dün işine son verdiği Ersun Yanal'ın sonunu, geçtiğimiz cuma Beylerbeyi tesislerine yapılan çıkarma getirdi. Başkan Aydınlar'ın, tesislerde yetkili kimseyi bulamaması üzerine "Gereğini yapın" talimatını verdiği öğrenildi

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Futbol Federasyonu tarafından sözleşmesi fesh edilen Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal'ın sonunu Beylerbeyi tesislerine 30 Eylül Cuma yapılan baskının hazırladığı ortaya çıktı. Başkan Mehmet Ali Aydılar ve Başkan vekili Göksel Gümüşdağ'ın, Beylerbeyi'ne habersiz yaptıkları baskında, başta Yanal ve ekibindeki hiç kimseyi görev başında görmemeleri üzerine düğmeye basıldığı öğrenildi.

Mahmut Özgener döneminde A Milli Takımlar dışındaki tüm takımlardan tek sorumlu olarak göreve getirilen Yanal'ın yetkilerini ağustos ayında kısan Aydınlar'ın Beylerbeyi'ne gidişinde gördüğü tabloya son derece sinirlendiği ve kurmaylarına gerekli işlemlerin başlatılması talimatını verdiği ifade edildi. Bu talimat üzerine dün Yanal ile yolların ayrıldığı açıklaması yapıldı.

EKİBİ DE GİDECEK

Ersun Yanal'ın görevden alınmasından sonra ekibinde yer alan Zeynep Gül Ene, Serkan Korkmaz, Tevfik Eroğlu, Raşit Çetiner, Koray Gürtaş, Volkan Kazak, Recep Karatepe, Mustafa Turgat gibi isimlerin de sözleşmelerine son verileceği kaydedildi.

Yeniden yapılandırma ve Türk futbolunu sağlıklı bir geleceğe taşımak adına yapılan operasyon çerçevesinde yolları ayrılan Yanal'ın yerine eski milli futbolcu Metin Tekin'in getirilmesine kesin gözüyle bakılırken, tüm milli takımların sorumluluğunun Hiddink'e devredileceği ve yeni yapılandırmada yardımcısı Oğuz Çetin ile birlikte söz sahibi olacağı vurgulandı.

120 BİN TL ALIYORDU

Federasyon ve Ersun Yanal arasında uzlaşmaya varılamadığı, sözleşmenin tek taraflı fesh edildiği kaydedildi. Yanal'ın kendi ayrılması durumunda alacağı paranın 100 bin euro olacağı, ancak tek taraflı fesh durumunda konunun mahkemeye taşınacağı ileri sürüldü. Federasyonla 4 yıllık sözleşmesi bulunan Yanal'a aylık 120 bin lira maaş ödeniyordu.

BAŞKANLIK BEYLERBEYİ’NE

Federasyon yönetiminin İstinye'den, Olimpiyat Stadı’na taşınması projesinden sonra Beylerbeyi tesislerinin de başkanlık ve yönetim makamı olarak kullanılacağı bildirildi. Başkan Aydınlar'ın yanı sıra başkan vekilleri Lutfi Arıboğan ile Göksel Gümüşdağ ve İcra kurulu üyelerinin Beylerbeyi'ne gideceği, bürokratik kadronun ise Olimpiyat Stadı'nda görev yapacağı öğrenildi.



Bu haber 803 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,538 µs