En Sıcak Konular

İşte Öcalan'ın sorgu tutanaklarındaki itirafları

5 Ekim 2011 13:38 tsi
İmralı’daki ilk sorgulamayı yapan emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Öcalan’ın ifadelerini kitaplaştırdı. Öcalan sorgusunda örgüte destek olan ülkelerle ilgili ilginç itiraflarda bulunuyor. Öcalan, ülkeler hakkında şu bilgileri veriyor:

1999 yılında Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen Abdullah Öcalan’ı İmralı’da sorgulayan ilk subay olan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, devletin açıklamadığı, sorgu tutanaklarını yıllar sonra kitaplaştırdı.

Halen Ergenekon davasından Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur’un “Abdullah Öcalan’ı Nasıl Sorguladım” isimli kitabında yok yok...

Öcalan sorgusunda örgüte destek olan ülkelerle ilgili ilginç itiraflarda bulunuyor.

Öcalan, ülkeler hakkında şu bilgileri veriyor:

Suriye: Suriye Kürtler arasında örgütlenmeye izin verdi. Sınır geçişlerinde kolaylık sağladı, maddi gelir elde etmemizde engel çıkarmadı. Suriye’de yapılan çalışmalar sonrasında 1 milyon dolar bağış topladık. Muhaberat buna göz yumuyordu. Zaman zaman muhaberatın arabalarını da kullanıyorduk.

İran: Türkiye’deki Hizbullah’ın faaliyet alanına müdahale etmemek şartıyla İran ile anlaştık.

Rusya’dan alacağımız silahları İran üzerinden teslim alacaktık. İran’daki kamplar, yaralı ve hastaların tedavi edildiği kamplardı. Zağros’ta 2500 civarında PKK’lı vardır. Bu bölge silah, uyuşturucu ve hayvan ticaretinin yoğun olduğu ve rant paylaşımının yaşandığı yerdir. Yani oradaki gelirlerimiz Avrupa’dakine yakındır.

Almanya: Almanya ile ilişkilerimiz 1980’de başladı. Alman devleti de ilişkilerimizde örgütü yanına alma politikası izledi. Örneğin Kani Yılmaz’ın sığınma talebini kabul edip, pasaport verdi.

Alman Gizli Servisi’nden Lummer benle Suriye’de görüşerek eylemlerimizi durdurmamızı istedi. Ben Almanya’daki eylemlerimizi durdurma karşısında bize yumuşak davranmalarını istedim. Öyle de oldu. Bir çok arkadaşımıza pasaport ve sığınma hakkı verdiler. Almanya PKK konusunda kendi çizgisinde kadro oluşturmak istemektedir.

Bulgaristan: Sofya’nın merkezinde bir büromuz mevcuttur. 100 kadar aile ile ilgileniyorlar.

Sırbistan: Sırbistan’da 20 adet Strella füzesi satın aldım. Ama Sırplar çok daha fazlasını bize destek için parasız verdiler.

İngiltere: Bakın bizim konumuza en akıllı yaklaşan İngiltere’dir. İngilizlerin esas ilgi alanı Celal Talabani’dir. İngiltere bizimle hiç siyasi ilişki kurmadı ama bazı lordlar benimle görüşüp “sizi destekliyoruz” dediler. Yani aynı Şeyh Said konusu gibi gizli olarak en büyük destek hep İngilizlerindir.

Hollanda: Bizim üstlenme ve eğitim alanımızdır. En çok destek ve para bulduğumuz ülkedir.

Fransa’da özellikle STK’lar çok destek oldu. Orada yaşayan Kürtlerden iyi bağış toplarız.

Amerika: ABD’nin bütün meselesi Barzani ve Talabani’yi devlet haline getirmektir. Amerika bize çok yüz vermiyor görünse bile bölge politikası belirlenirken bizim de elinde piyon olmamızı hedefliyor.

Yunanistan: PKK ile Yunanistan ilişkileri Suriye -PKK ilişkilerine benzerlik göstermektedir.

1993’te Yunanistan’da PKK kampları açıldı. Lavrion kampında PKK’lılara daha çok ideolojik eğitim veriliyordu. Dimitri Elen kampında elemanlarımıza bomba eğitimi verilir. Yunanistan istihbaratının bize büyük desteği vardır.

Köylü, beceriksiz, laçka, yeteneksiz

Uğur’un kitabına göre Öcalan örgüt yönetimindeki kişileri “köylü”, “beceriksiz”, “laçka”, “yeteneksiz”, “pratiksiz” diye aşağılıyor.

“PKK’da ikinci adam yok” deyin Öcalan, “Karayılan köylüdür, Duran Kalkan, güçsüzdür. Cuma kod adlı Cemil Bayık, askeri ve pratik anlamda zayıftır.

Fuat kod adlı Ali Haydar Kaytan, örgütlenmede oldukça dağınıktır. Botan Kod adlı Nizamettin Taş, askeri formasyondan uzaktır, biraz köylüdür.

Avareş Kod adlı Mustafa Karasu, kırsala çıktığında iradesiz bir görünüm çizdi. Örgüt çizgisini fazla tutturamadı” ifadelerini kullanıyor.

Türkiye



Bu haber 903 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,514 µs