iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

'Sarı bıçak' operasyonu

5 Ekim 2011 11:45 tsi
'Sarı bıçak' operasyonu Sizin için iyi bir hikayemiz var...iyibilgi Ankara

iyibilgi Ankara

1. 18 Ağustos 2009 

"Kanada, Kuzey Kutbu'nda Rusya ile yaşadığı sorun için ordu kurmaya karar verdi.

Kuzey Kutbu konusunda Rusya ile sıkça karşı karşıya gelen Kanada, daha önce kuracağını açıkladığı "Arktik Ordusu" için ilk ve resmi adımı attı.

Kanada Savunma Bakanı Peter MacKay, ülkenin en kuzeydeki eyaleti Northwest Territories'in başkenti Yellowknife'da düzenlenen törende bu askeri birliğin kuruluşunu resmen ilan etti.

MacKay, 60 askerle kurulan birliğin 2019 yılına kadar asker sayısı, her türlü araç gereç ve bina ihtiyacı bakımından ikmal edileceğini söyledi.

"Yellowknife İhtiyat Birliği, bölgede görev yapan Canadian Rangers ve Kanada Ordusunun bir parçası olarak, ülkemizin egemenliği ve hükümranlığı adına görev yapacaktır" diyen Bakan MacKay, Kanada Savunma Stratejisi kapsamında, bölgedeki tüm birliklerin günün şartlarına ve son teknolojiye göre yenileneceğini kaydetti.

Öte yandan Kanada Ordusu da, Yellowknife İhtiyat Birliği başta olmak üzere, tüm bölgelerdeki birlikler için ilanla asker arıyor."

2. 21 Ağustos 2011

“Kanada'da uçak düştü: 12 ölü

Kanada'nın Kuzey Kutup bölgesinde Boeing 737 tipi bir charter uçağının düştüğü bildirildi.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi, First Air havayolu şirketine ait uçağın, öğleden sonra Nunavut'da yer alan Resolute Körfezi yakınında düştüğünü açıkladı.

Yellowknife'dan Resolute Körfezi'ne giden uçakta, 4'ü mürettebat olmak üzere 15 kişinin bulunduğu, 12 kişinin öldüğü, kazadan 3 kişinin de kurtuldiği belirtildi.”

3. 23 Eylül 2011

"Kanada'da uçak kazası

Kanada'nın kuzeyinde bir deniz uçağının, cadde üzerindeki iki binanın arasına düşmesi sonucu 2 kişi öldü.

Kanada polisi ve sağlık yetkilileri, Yellowknife kentinde meydana gelen kazada mürettebat olan 2 kişinin öldüğünü, 7 yolcunun yaralandığını açıkladı.

Yaralılardan 4'ünün durumlarının ağır olduğu belirtilirken, uçağın Great Slave gölünden kalkışı mı yoksa göle inişi sırasında mı düştüğünün henüz netlik kazanmadığı kaydedildi."

4. Kuzey Kutbu'nda uçak kayboldu

"Kanada'nın, büyük bölümü buzlarla kaplı kuzey eyaleti Northwest Territories'de (NWT) içerisinde pilot dahil 4 kişi bulunan uçaktan saatlerdir haber alınamıyor.

NWT'in başkenti Yellowknife;dan kırsaldaki Lutselk kasabasına gitmek üzere sabah saatlerinde havalanan Cessna Caravan 208 tipi uçağın, kasaba yakınlarında düştüğü sanılıyor.

Kanada Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Earl Blaclock, karayolu ulaşımının imkansız olduğu bölgenin, askeri helikopter ve uçaklarla tarandığını açıkladı. Askeri birliklerden bir kurtarma ekibinin de arama çalışmalarına katıldığını belirten Sözcü Blacklock, henüz bir ize rastlayamadıklarını kaydetti."

İlginçlikler coğrafyası...

“Ardışık tarihli” bu olaylar Kanada-Yellowstonew-Resolute Bay koordinatlarında yaşanan ilginç olay ve kazalar. Aslında daha fazlası da var. Örneğin yeraltından gelen sesler gibi!

Fakat, bu koordinatların taşıdığı anlamların sayısı da öyle. Örneğin Kuzey Kutbu coğrafyasına hayli yakın bir nokta olduğu gibi, bölgede son zamanlarda iklim değişiklikleri ile “yukarı çıkması” beklenen zenginliklerinden taraflarına da yakın. Biri de bizzat kendisi zaten.

Öte yandan kıymetli taşlar ve altın konusunda da kuzey Amerika’nın merkezi sayılan bir nokta burası. Düşen uçaklardan biri de Afrika’dan gelenleri taşıyordu zaten.

Yine bu bölge, iklim/atmosferik olayların örneğin, “Auroralar”a da (kuzey kutup ışıkları) evsahipliği yapıyor bu coğrafya! Ek olarak bu coğrafyanın bir seri arctic araştırma ve askeri üs merkezi olduğu da söylenmeli.

Tabii şaşırtıcı unsurlar sadece yukarı doğru değil. “Aşağı” doğru da derinlikler var. Burası, dünyanın en derin 5’inci deliği olan -Kutba 220 Km- Diavik madene de ev sahipliği yağıyor..

Ve tabii, “Defence Research Telecommunications Establishment (DRTE)” ve “Communications Research Centre” gibi spesifik araştırma merkezleri de orada.

'Delik' ozon tabakasını hiç katmıyoruz...

Bu kadar “tesadüf” fazla diyorsanız, yukarıda saydığımız uçak kazası haberlerinden birini duyaran gazete haberinin link satırına bakınız… Şaka gibi, değil mi? 



Bu haber 3,569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,737 µs