En Sıcak Konular

Resmi Gazete'de yayımlandı

5 Ekim 2011 10:16 tsi
Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına dair karar Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı...

İngilizce, Fransızca ve Almanca dilleri dışındaki dillerde mütercim-tercüman ve sayısı 30'u geçmemek üzere basın-enformasyon personeli, ''Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara'' bağlı olmaksızın Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce yapılan yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre çalıştırılabilecek.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına dair Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, 6 Haziran 1978 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ''sınav şartı'' başlıklı  ek 2'nci maddesinin 8'inci fıkrasında yer alan ''maddesindeki'' ibaresi ''maddesindeki, Danıştay Başkanlığında çalıştırılmak üzere alınacak sözleşmeli personel ise 6 Ocak 1982 tarihli ve 2575 sayılı Danıştay Kanunun 12. maddesindeki'' şeklinde değiştirildi.

Esaslarda ekli (4) sayılı cetvelin ''A-Sözleşmeli Personel Pozisyon Unvanları ile Asgari Nitelikleri Gösterir Cetvel''e, ''Avukat'' başlığından sonra gelmek üzere ''Basın-Enformasyon Personeli'' satırı eklendi.

Buna göre, Basın-Enformasyon personeli olabilmek için; tanıtma, basın, enformasyon, kamu diplomasisi ve tercüme alanlarında çalıştırılmak üzere en az lisans eğitimi almış olmak, en az (B) düzeyinde KPDS veya dengi yabancı dil bilgisine sahip olmak, KPDS denkliği bulunmayan ya da KPDS'de yer almayan diller için Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce yapılacak yabancı dil sınavında başarılı olmak şartı aranacak.

Ek 2'inci maddenin sonuna eklenen fıkraya göre de, Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünde İngilizce, Fransızca ve Almanca dilleri dışındaki dillerde mütercim-tercüman ve sayısı 30'u geçmemek üzere basın-enformasyon personeli bu hükümlere bağlı olmaksızın genel müdürlük tarafından yapılacak yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre çalıştırılabilecek.

Bakanlar Kurulu kararına göre, aynı esasların geçici 10'uncu maddesinde yer alan, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının, ek-2 madde hükümlerine bağlı olmaksızın, 2011 sonuna kadar Yüksek Öğretim Kurulunca belirlenecek esaslara göre sözleşmeli olarak alabileceği personel sayısı 20'dan 60'a çıkarıldı.

aa


Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,712 µs