En Sıcak Konular

PKK'lı Fransızlar suçüstü yakalandı

5 Ekim 2011 09:02 tsi
PKK'lı Fransızlar suçüstü yakalandı Terör örgütü PKK'ya destek veren uluslararası istihbarat örgütlerine Almanya'nın ardından Fransa da eklendi.

Diyarbakır'da gözaltına alınan ve üzerinden örgütsel döküman çıkan iki Ermeni asıllı Fransız'ın bir otelde 9 kişilik Fransız grupla toplantı yaptığı ortaya çıktı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Alman istihbaratının faaliyetlerine yönelik açıklamalarından sonra Fransızların da bölgedeki çalışmaları tespit edildi. Diyarbakır'da gözaltına alınan iki Fransa vatandaşından çıkan döküman ve notlar, Fransa'nın PKK ve sol terör örgütlerine verdiği desteği deşifre etti.

Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 22 Eylül'de Sur ilçesinde hareketlerinden şüphelendikleri iki yabancıyı durdurdu. Polis, Ermeni asıllı Fransa vatandaşı Tigrane Sarkis Archag Yegavian ile Eyüp Sultan Demirçivi'yi sorguya aldı. Fransa vatandaşı iki kişinin üzerinden çıkan örgütsel kitaplar ve değişik yöntemlerle yazılmış not defterleri de incelemeye alındı.

BDP, TÜRKÇE NOTLARDA

Sorgulanan Fransızların not defterinde Fransa Başkonsolosluğu yetkililerine ait kartvizit ve telefon numaralarının çokluğu dikkat çekti. Türkçe alınmış notlarda PKK'ya yakınlığı ile bilinen bir televizyon kanalının çalışanı ve BDP'li bazı milletvekillerine ait bilgilerin yer aldığı görüldü. Fransızca notlarda ise PKK, BDP, Kaypakkaya, Partizan, TPK/ML, TİKKO gibi bir çok sol terör örgütüne ilişkin başlıklar görüldü. Notlarda Kürt işadamı ve siyasetçilere ait bilgilerin yer alması da dikkat çekti.

OTELDE FRANSIZ TOPLANTISI

Diyarbakır polisi, gözaltına alınan Fransızlardan Yegavian'ın Diyarbakır'daki büyük bir otelde 9 Fransız vatandaşı ile irtibata geçtiğini belirledi. Yergavian'ın, Fabienne Sarrazın, Georges Sarrazın, Lise Lecouffe, Mecteau Pıerre, Micheal A. Ghazarıan, Mickael Jımenez, Nicole Rodier, Del Eglise Mıchele, Sevan Mikael Mınassıan adlı Fransa vatandaşlarıyla birlikte kaldığı belirlendi.

DİASPORANIN PKK DESTEĞİ NOTLARDA

Ele geçirilen örgütsel kitabın Türkiye'de faaliyet gösteren sol terör örgütü TKP/ML'yi ve faaliyetlerini konu aldığı görüldü. Örgütsel kitabın yanında ele geçirilen not defterindeki bilgiler ve diğer dokümanların içeriği, Fransa'nın yanı sıra bu ülkenin vatandaşı konumunda bulunan Ermeni diasporasının PKK ve sol terör örgütlerine verdiği desteği ortaya çıkardı.

yenişafak





Bu haber 1,040 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,598 µs