En Sıcak Konular

Balyoz Davaları birleşti

3 Ekim 2011 21:12 tsi
Balyoz Davaları birleşti İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, İkinci Balyoz Planı davasının, "Balyoz Planı" davasıyla birleştirilmesine oy birliğiyle karar

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, İkinci Balyoz Planı davasının, "Balyoz Planı" davasıyla birleştirilmesine oy birliğiyle karar verdi. İkinci Balyoz Davası'nda hakkında yakalama kararı bulunan Tümgeneral Beyazıt Karataş tutuklandı.

YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı'nında aralarında bulunduğu 21’i tutuklu 28 sanığın yargılandığı İkinci “Balyoz Planı" davasının 2. duruşması sona erdi. 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 82 sayfalık iddianame TRT spikeri Ömer Faruk Zora tarafından okunması tamamlandı. İddianamenin okunmasının ardından Mahkeme Başkanı Ömer Diken, savcıya mütalaasını sordu.

SAVCI KIRBAŞ: KARATAŞ TUTUKLANSIN

Duruşma savcısı Savaş Kırbaş, suç vasfı ve delil durumununda dikkate alınarak sanık Tümgeneral Beyazıt Karataş'ın tutuklanmasını talep etti. Savcı Kırbaş, 28 sanıklı İkinci Balyoz Davası ile 196 sanıklı Balyoz Davası arasında hukuki ve fiili bağlantı bulunması ve delillerin birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirterek davaların birleştirilmesini istedi.

Savcı Kırbaş ayrıca sanık avukatlarının görevsizlik taleplerinin ise reddedilmesi yönünde görüş bildirdi.

BALYOZ DAVALARI BİRLEŞTİRİLDİ

10. Ağır Ceza Mahkemesi, Tümgeneral Beyazıt Karataş'ın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, dosyadaki mevcut delil durumunuda dikkate alarak tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme, ikinci "Balyoz Planı" davasının, "Balyoz Planı" davasıyla birleştirilmesine oy birliğiyle karar verdi. Mahkeme kararında davası dosyaları arasında hukuki ve fiili irtibat bulunması, yargılamanın seriliği, usul ekonomisi, çelişkili kararların çıkmaması ve sanıkların hukuki durumlarının birbirini etkilemesi durumunu da dikkate alındığını belirtti.

Mahkeme sanık avukatlarının görevsizlik kararı verilmesi taleplerini ise reddetti. Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul hakkında yakalama emrinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 6 Ekim Perşembe günün erteledi.

Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,156 µs