En Sıcak Konular

Zebari: Türkiye ile vizelerin kalkması zor

3 Ekim 2011 16:55 tsi
Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, ülkesinin içinde bulunduğu durum sebebiyle Türkiye ile Irak arasında vizenin kaldırılmasının zor olduğunu belirtti.

Zebari, Irak Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında 'Türkiye ile Irak arasında vizeler ne zaman kalkacak' şeklindeki soru üzerine, ''Türkiye ile vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasının gündeme geldiğini, ancak bu mevzuyu detaylı olarak henüz görüşmediklerini'' söyledi.

Ülkesinin geçmekte olduğu bu zor dönemde vizenin kaldırılmasının zor olacağını dile getiren Zebari, "Vizeyi kaldırıyorum demekle iş bitmiyor. Bununla ilgili teknik ve ayrıntılı meseleler var. Bununla ilgili verilmiş olan bir kararımız yok. Ama vizenin kaldırılmasını istiyoruz. Hemen olacak bir iş değil. Aşama aşama olacak bir iştir. Acele etmememiz gerekir" dedi.

-Irak'taki Amerikan güçlerinin durumu-

Basın toplantısında Amerikan güçlerinin Irak'taki varlığına da değinen Zebari, Amerikan güçlerinin Irak'ta kalması veya ülkeden çekilmesi konusunda hükümetin tek başına karar veremeyeceğini, bu konuda hükümetin siyasi grup ve partilerin destek ve dayanışmasına ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Siyasi grup ve parti liderlerinin yarın Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin yanında toplanacağını dile getiren Zebari, liderlerin yarın yapacakları toplantıda Irak'taki Amerikan güçlerinin Irak'taki geleceğini ele alacaklarını söyledi.

Bu arada, Kuveyt Devleti ile Irak arasında krize yol açan ve Şat-ul Arab'ın ağzında Kuveyt'in yapmakta olduğu El Mübarak Limanı inşaatı karşısında pasif davranması için rüşvet aldığı yönünde kendisine yöneltilen suçlamalara değinen Zebari, bu tür iddiaların tamamen asılsız olduğunu ve bu tür adi ve aşağı suçlamaların sadece kendisine değil aynı zamanda Irak'a zarar verdiğini kaydetti.

Zebari, bu suçlamaları yapanlara karşı dava açacağını da belirtti.

Bu haber 832 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,701 µs