En Sıcak Konular

Yerinden konuşan paşalara hakimden uyarı

3 Ekim 2011 14:54 tsi
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde görülen Balyoz davasında yerinden kalkmadan konuşan paşalara hakimden uyarı geldi

Orgeneral Bilgin Balanlı'nın da aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 28 sanığın yargılandığı ikinci "Balyoz Planı" davasının ikinci duruşması başladı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, Orgeneral Bilgin Balanlı, Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral İsmail Taş'ın da aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklar Cumhur Eryüksel, Doğan Uysal, Emin Hakan Özbek, Tülay Delibaş ve Ali Cengiz Şirin katıldı.

Hakkında yakalama kararı bulunan Tümgeneral Beyazıt Karataş'ın da hazır bulunduğu duruşmaya, diğer yakalamalı sanık Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul ise gelmedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, yoklama sırasında oturarak duruşmada olduklarını söyleyen sanıkları, ayağa kalkmaları konusunda uyardı.

Diken, bazı sanık avukatları tarafından yapılan reddi hakim taleplerinin mahkemenin ikinci heyeti tarafından reddine karar verildiğini, tutukluluğun devamı kararına yapılan itirazın da İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmediğini kaydetti.

Diken, ardından tutuksuz sanıkların bulunduğu bölümde oturan Beyazıt Karataş'ı müdahil avukatları için ayrılan bölüme çağırdı.

İstanbul Merkez Komutanlığına bağlı görevlilerin gecikmesi üzerine salondaki en kıdemli subay olan Yarbay Oğuzhan Yoldaş'a "Yakalamalı sanık mahkemenin vereceği karara kadar size teslim" diyen Diken, Karataş'ın kimlik tespitini yaptı.

Karataş'ın yakalama kararına karşı beyanlarının alındığı duruşmada, daha sonra iddianamenin okunmasına geçildi.

İSTENEN CEZALAR

Sanıkların, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs" suçunu işledikleri belirtilen iddianamede, Orgeneral Bilgin Balanlı, Korgeneral Turgut Atman, tümgeneraller İsmail Taş, Nedim Güngör Kurubaş, Bülent Kocababuç, Tuğgeneraller Mehmet Eldem, Mustafa Erhan Pamuk'un da aralarında bulunduğu 28 sanığın, eylemlerine uyan ve lehlerine olan eski TCK'nın 147 ve 61/1. maddeleri uyarınca 15 ile 20'şer yıl arasında hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,236 µs