En Sıcak Konular

Hükümetten kulüplere 'şike' sürprizi

3 Ekim 2011 14:08 tsi
'Şike' iddialarıyla açılan soruşturma ve yapılan tutuklamalardan sonra gelen "kanun değiştirme talepleri" hükümet tarafından olumsuz karşılandı

Futbol kulüplerinin "şike"yle ilgili kanunda değişiklik yapılarak, hapis cezalarının başka türlü karşılanması önerisi hükümetten olumlu karşılık alamadı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Kulüpler Birliği'nin "sporda şiddet yasası"yla ilgili değişiklik taleplerine sıcak bakmadığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalrı şöyle; "Şike olaylarıyla ilgili büyük bir soruşturma sürdürülüyor. Tutuklamalar var, gözaltılar var. Hatırlayacaksın bu olaylardan, 1-2 ay sonra bir kanun çıkarıldı. Sporu holiganların etkisinden kurtarmak için önemli bir adımdı. Alınması gereken bir dizi  tedbirleri içeren kanun çıkarıldı. Ancak iş uygulamaya gelince, bu kanundan geri adım atılmak isteniyor. Kulüp başkanları siyasi partileri ziyaret ettiler ve bu kanunu değiştirmek istiyorlar. Ama henüz işin başındayken, şike olayları varken bu kanunun değiştirilmesi konusunu şahsen olumlu bulmam.

Arınç yeni kanun üzerindeki değişiklik taleplerini olumlu bulmadığını şu sözlerle açıkladı:

"Bu iş oyuncak bir iş değildir. Biz bu kanun çıkartırken oynamak için yapmadık. Uygulansın diye yaptık. "Birilerine zarar veriyor", "biz bunun altından kalkamıyoruz", sözleri kuluplerin acziyetini gösterir. Hiçbir kulüp sorumsuz birkaç taraftarın esiri değildir. Kulüplere düşen bunların arkasından desteklerini çekmektir.

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bu sebeple şahsi kanaatim bu talepleri masum, makul ve haklı bulmuyorum." sözleriyle konuşmasına son verdi.

Bu haber 1,082 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,206 µs