En Sıcak Konular

'Türkiye'nin oyununa gelmeyeceğiz'

3 Ekim 2011 10:08 tsi
'Türkiye'nin oyununa gelmeyeceğiz' Rum Savunma Bakanı Dimitris İliadis, “Türkiye’nin gerilim ve keskinlik yaratma oyunlarına karışmalarının söz konusu olmadığını” ileri sürdü.

Haravgi gazetesine göre, dün katıldığı bir törende konuşan İliadis, Rum Hükümetinin, “Kıbrıs Cumhuriyetinin egemenlik haklarını savunarak Türk kışkırtmalarını ciddiyet ve sorumlulukla göğüslediğini” savundu.

Rumların ileri sürdüğü “Münhasır Ekonomik Bölgelerinde” doğalgaz arama çalışmalarından kaynaklandığı iddia edilen “Türk kışkırtmalarını” yorumlamaya çağrılan İliadis, “Hükümetin gelişmeleri sorumluluk ve soğukkanlılıkla takip ettiğini” öne sürdü.

İliadis, “Tüm yönlere ve tüm düzeylerde gerekli girişimlerde bulunulduğunu”, ayrıca “Yunanistan ile koordinasyonlarının daimi ve sabit olduğunu” ifade etti.

Doğalgaz arama çalışmalarına değinen İliadis, “Kıbrıs’ın, uluslararası hukuka bağlı ve tam bir saygıyla egemenlik haklarını kullandığını” iddia ederek, “BM, AB, ABD, Rusya, Fransa, İngiltere ve uluslararası toplumun önemli miktardaki faktörünün net bir şekilde Kıbrıs Cumhuriyetinin egemenlik haklarını tanıdığını” söyledi.

İliadis; Kıbrıs halkının barış ve güvenlik koşulları altında yaşayabilmesi ve vatanının zenginlik ve geleceğinden yararlanabilmesi için Türkiye’yi, izlenim yaratma oyunu oynamak yerine, çağrılarına cevap vermeye ve özlü bir şekilde Kıbrıs sorununun çözümüne katkı koymaya davet etti.

ALETRARİS: “TÜRK KIŞKIRTMALARI BİZİ YILDIRAMAZ”

Rum Tarım Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Sofoklis Aletraris de, “Kıbrıs Cumhuriyetine yönelik Türk kışkırtmalarının kendilerini yıldırmadığını” savundu.

Aletraris dün katıldığı bir anma töreninde yaptığı konuşmada, “Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik mücadelenin sadece Kıbrıs Rum tarafına bağlı olmadığını” söyledi.

“Türk kışkırtmaları bizi yıldıramaz” diyen Aletraris, “BM kararlarına, uluslararası hukuka, AB’nin üzerine inşa edildiği ilke ve değerlere uygun olacak adil, kalıcı ve daimi bir çözümün bulunmasına yönelik mücadelenin devam ettiğini” öne sürdü.

Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,507 µs