En Sıcak Konular

Arınç: Milletimiz Somali için yarıştı

2 Ekim 2011 20:51 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Somali'ye Türkiye'den 490 milyon lira yardım toplandığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk milletinin hayırda yarışan bir millet olduğunu belirterek, Somali'de yağmur yağmadığı için kıtlık ve kuraklıktan ölmek üzere olan insanlara Türkiye'den 490 milyon lira yardım toplandığını söyledi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Manisa’ya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ilk olarak Manisa Öğretmenevi Konferans Salonu'nda Fatih Yapı Kooperatifi kura çekimine katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen programın ardından Arınç, Ulupark’ta bir tanıdığının oğlunun sünnet düğününe geçti. Arınç, daha sonra Şelale Plaza Restoran'da Dostlar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından ailelerinin maddi durumu iyi olmayan 76 çocuk için düzenlenen toplu sünnet düğününe katıldı.

Burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Bülent Arınç, “Allah memleketimize dirlik, düzenlik versin. Allah yavrularımızı, askerimizi, polisimizi, kadınımızı, erkeğimizi, bütün masum insanları kötülüklerden, fitneden, fesattan muhafaza etsin. Allah hem bizim memleketimizde hem bütün İslam beldelerinde ve dünyada terör belasını defetsin. Bütün memleketimize huzur versin inşallah.” temennisinde bulundu.

Hali vakti yerinde olan kişilerin bu türlü hayırlı işlere destek vermesini isteyen Arınç, Türk milletinin hayırda yarışan bir millet olduğunu vurguladı.

Milletin ekmeğini fakirle paylaştığını dile getiren Arınç, Somali 'de bir damla yağmur yağmadığı için kıtlık ve kuraklıktan ölmek üzere olan çocuklara Türkiye'den 490 milyon lira toplandığını bildirdi.

Müslümanın hem Müslümana hem de Müslüman olmayan insanlara yardım ettiğini belirten Arınç, “Bu işi Manisa ölçeğinde büyütmeye çalışalım. El ele verelim. İnşallah gözü yaşlı kimse kalmasın. Mahzun, mağdur kimse kalmasın. Yüzler gülsün. Herkes birbirine 'Allah razı olsun' diye bir selam versin. İstediğimiz başka bir şey yok. Cennet vatanımızda huzur içinde yaşayalım inşallah,” diye konuştu.

Arınç, konuşmasının ardından sünnet olan çocuklara kol saati hediye etti ve çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,721 µs